НОВИНИ ПЛЮС

20.04.2010

Черновецький, не будуй!

Прем’єр–міністр Микола Азаров доручив меру Києва Леоніду Черновецькому негайно припинити порушення законодавства про охорону пам’яток щодо Києво–Печерської лаври і Софії Київської, запровадити тимчасовий мораторій на відведення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронній зоні цих національних заповідників. Азаров вважає, що столиця має отримати генеральний план розвитку — «це вимога до київської влади». «Цей план має органічно поєднати збереження історико–архітектурної автентичності Києва і європейські вимоги до мегаполісу, який є адміністративним і діловим центром дер­жави — це вимога до міністерств і відомств, до інвесторів», — цитує Азарова прес–служба уряду.

Партактив

Партія «Українська платформа», котру очолює «нашоукраїнець» Павло Жебрівський, провела перший з’їзд. «У нас — національно–демократична філософія. Ми не хочемо жити в імперській провінції, у неукраїнській Україні!» — заявив Жебрівський у виступі. Партійний форум також відвідав народний депутат Юрій Ключковський, пише газета «Коммєрсант–Україна».

* * *

Обласний осередок партії «За Україну!» очолив мер Тернополя Роман Заставний.

Москаль знову проти Шуфрича

Народний депутат від «НУНС» Геннадій Москаль просить Прем’єра Миколу Азарова провести перевірку щодо Мирослава Щербея, призначеного начальником Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій на Закарпатті. Підставою для звернення депутата стала публікація у ЗМІ «про провокування Щербеєм бійки, зняття нижньої білизни у людних місцях, спроба примусити до орального сексу незнайому жінку, брутальна поведінка тощо». На доказ Москаль наводить статтю з видання «Старий замок», не оскаржену Щербеєм.

Раніше Москаль неодноразово конфліктував із Нестором Шуфричем, нинішнім главою МНС.

Розборки в Криму

Обгоріле тіло депутата Сімферопольської райради від блоку «За Януковича!» Володимира Папунова знайшли минулої суботи біля спаленої «Тойоти Прада» поблизу села Красне в Криму. «Регіонал» Папунов очолював місцевий сільськогосподарський кооператив «Нива–Агро», інформує УНІАН.