НОВИНИ ПЛЮС

16.04.2010

Ціна транзиту для Росії

Ставка транзиту російського природного газу через територію України в другому кварталі 2010 року збільшиться до 2,84—2,88 долара за тисячу кубометрів на 100 км відстані. Про це заявив учора начальник управління роботи з країнами ближнього зарубіжжя ВАТ «Газпром» Анатолій Подмишальський під час україно–російського форуму в Києві. У першому кварталі ставка становила 2,78 долара.

Відділ кадрів

Уряд прийняв відставку Валерія Чалого з посади заступника міністра закордонних справ. Раніше Чалий заявляв, що Україні не варто навіть теоретично обговорювати можливість приєднання до Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю. На звільнену посаду призначено промисловця Віктора Майка, який досі був послом України в Туркменістані.

За даними з різних джерел, міністр Костянтин Грищенко взагалі ініціює масштабну кадрову ротацію керівництва МЗС і глав дипломатичних представництв за кордоном. Так, за інформацією газети «Коммєрсант–Україна», на вакантну з червня 2009 року посаду першого заступника глави МЗС буде призначений нинішній посол України в США Олег Шамшур. Також заступником міністра стане Павло Клімкін, який очолює департамент МЗС із питань європейської інтеграції. Ще одним заступником, як очікується, стане Іван Кулеба — посол України в Чехії в 2004—2009 роках, заступник глави МЗС у 2002—2004 роках.

Планово підуть у відставку посли у Великій Британії Ігор Харченко і в Польщі — Олександр Моцик. Моцик, за деякими даними, стане амбасадором у США, а нинішній заступник міністра Костянтин Єлісєєв — послом у ЄС. Дипломатичне ж представництво України в Росії, швидше за все, очолить нині перший заступник глави МЗС Володимир Хандогій.

Доходи віце–прем’єра

Віце–прем’єр–міністр Борис Колесников за 2009 рік заробив 67,860 млн. грн. Про це йдеться у декларації про доходи донецького політика й бізнесмена, яку він передав «Українській правді». Із зазначеної суми лише 219,7 тис. — зарплата. Сума сукупного доходу членів сім’ї Колесникова становить 3,058 млн. грн. (зарплата — 81 тис.).

Колесников має земельну ділянку площею 50048 кв. м (члени його сім’ї — 2319 кв. м), квартиру на 217 кв. м (члени сім’ї — 202 кв. м), два гаражі та два «Мерседеси», S–500 і S–600L.

Тернопіль Сухого залишив у спокої

Тернопільська обласна рада вчора не змогла включити до порядку денного питання про висловлення недовіри новому голові облдержадміністрації Ярославу Сухому. «За» голосували лише представники ВО «Свобода».