ЗІРКОВИЙ ПИЛ

15.04.2010

Стріп стала академіком

Акторка Меріл Стріп стала почесним членом американської Академії мистецтв і літератури. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, 60–річна голлівудська зірка стала академіком у спеціальній категорії, що відзначає досягнення «поза традиційними видами мистецтва».

За твердженням Стріп, вона була приємно здивована рішенням Академії і навіть заплакала від розчулення, коли отримала повідомлення про це.

Дворазова «оскарівська» лауреатка Стріп — перша представниця кіноіндустрії, яку прийняли в Академію мистецтв і літератури саме за акторські досягнення. Раніше членами Академії від кінематографа стали режисери Вуді Аллен і Мартін Скорсезе.

Гітарист Queen бореться за борсуків

Знаменитий гітарист групи Queen Брайан Мей розгорнув кампанію порятунку борсуків. що мешкають у дикій природі Уельсу. За словами музиканта, він вирішив боротися за життя тварин після того, як валлійські чиновники оголосили про намір знищити частину популяції борсуків у зв’язку зі спалахом туберкульозу великої рогатої худоби на фермах регіону. Влада Уельсу дійшла висновку, що саме борсуки є переносниками хвороби, і запропонувала ліквідувати небезпечних тварин. Остаточне рішення з цього приводу буде ухвалено пізніше.

Брайан Мей закликав мешканців Уельсу звернути увагу на «безвихідь, в якій опинилися борсуки». Музикант заявляє: план чиновників протирічить висновкам незалежних науковців, котрі свідчать, що винищення борсуків не поліпшить здоров’я корів в Уельсі.

«Звірі не мають голосу. Так–от, я — той, хто хоче стати їхнім голосом», — цитує 62–річного Мея сайт ContactMusic.

Мільйонний позов до секс–Сігала

23–річна Кейден Нгуєн подала до суду на актора Стівена Сігала. Вона вимагає з 58–річного героя бойовиків моральну компенсацію на суму понад мільйон доларів. Дівчина стверджує, що Сігал чіплявся до неї з сексуальними домаганнями.

У лютому Кейден найнялася до актора як помічник–референт. Першого ж робочого дня вона дізналася, що «в містера Сігала є дві постійні супутниці — молоді російські дівчата, які повинні задовольняти його сексуальні потреби 24 години на добу сім днів на тиждень». Принаймні так стверджує Нгуєн. І коли одна з росіянок звільнилася, її нібито мала замінити Кейден. За словами референтки, в перший же вечір на роботі Сігал поводився з нею, як із сексуальною іграшкою, — ліз під спідницю, мацав за груди. Наступного дня актор заявив: «Дружина не заперечуватиме, якщо в нас із тобою будуть сексуальні стосунки».

Реагуючи на обвинувачення, адвокат Марті Сінгер заявив, що претензії міс Нгуєн – безглузді, і її було звільнено за незаконне вживання наркотиків на роботі. Сторона Сігана впевнена, що суд відхилить її позов.

Тим часом журналісти розкопали в архівах виступ скандалістки на телешоу Тайри Бенкс: тоді Кайден Нгуєн заявила, що може «охмурити будь–яку дівчину (бо лесбіянка) й обвести навколо пальця будь–якого хлопця, щоб отримати те, що їй потрібно».

Рентген Мерилін піде з молотка

На аукціоні, який невдовзі відбудеться в Лас–Вегасі, буде продано низку предметів, пов’язаних із секс–символом Голлівуду 1950—60–х Мерилін Монро. Чи не найбільше зацікавлення викликають рентгенівські знімки грудної клітини акторки, зроблені у 1954 році у Флориді, коли Мерилін потрапила до шпиталю Cedars of Lebanon Hospital із гінекологічним діагнозом «ендометріоз». Знімки, які «просвітили» Монро наскрізь та показали розмір її бюсту, впродовж тривалого часу використовували як навчальний посібник для молодих медиків. Передбачувана вартість лота складе від 800 до 1200 доларів, повідомляє сайт Orange News.

Також із молотка пустять диван з офісу психіатра Ральфа Грінсона, на якому зірка проходила лікування під час зйомок фільму «Неприкаяні» 1961 року, стілець, що брав участь в останній фотосесії Мерилін для журналу «Лайф», лижі, деякі фінансові звіти Монро тощо. Серед оригінальних лотів — невідкритий флакон парфумів «Шанель №5», що належав легендарній актрисі. Як відомо, цей аромат Мерилін називала улюбленим і розповідала, що лягає спати, вдягнена «тільки в «Шанель №5».

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>