«Мільйонера з нетрів» теж порахують

«Мільйонера з нетрів» теж порахують

Цей рік можна назвати роком найбільших переписів в історії людства. Уже рахує всіх своїх громадян найбільша за чисельністю населення країна світу — Китай. У найпотужнішій державі на планеті — Сполучених Штатах Америки — перепис почався наприкінці січня з Аляски, де реєстраторам доводилося об’їжджати населені пункти на собаках. Першим громадянином США, «переписаним» 2010 року, став 89–річний ескімос Кліфтон Джексон, до нього з такої нагоди особисто приїхав сам директор Бюро перепису Роберт Гроувз. Але наймасштабнішою переписною кампанією є не американська і навіть не китайська. Такого грандіозного перепису, який 1 квітня стартував в Індії, історія точно досі не знала.

Швидше, вище, дорожче

Швидше, вище, дорожче

Польоти в космос для американських астронавтів подорожчали. Згідно з договором, який уклала з Росією Національна космічна агенція США (НАСА), оренда шести додаткових місць у російських космічних кораблях обійдеться американцям у 335 мільйонів доларів. Як повідомляє сайт space.com, цей «абонемент», придбаний у Російської федеральної космічної агенції, дозволить астронавтам США відвідувати Міжнародну космічну станцію у 2013 та 2014 роках. Тобто середня ціна одного «людиномісця» обійдеться НАСА у 55,8 мільйона доларів. Для порівняння: відповідно до контракту на 2012 рік, за кожен політ на космічному кораблі «Союз» росіяни отримуватимуть по 50 мільйонів.

Їх не впізнали. Багаті будуть

Їх не впізнали. Багаті будуть

Головні призи українських лотерей не йдуть у жодне порівняння із джекпотами більш–менш розвинутих країн. Минулої суботи невідомий киянин виграв у «Суперлото» 9,250 млн. гривень (близько 1,17 млн. доларів) — для провідної української лотереї це дуже непоганий куш інформує http://www.slovoprosvity.org.ua/. Це при тому, що в Європі та США джекпоти подекуди сягають десятків і сотень мільйонів доларів. А ось в Ізраїлі днями сімейна пара отримала джекпот у сумі 74 млн. шекелів — це майже 20 «лимонів» у доларах, найбільший виграш в історії країни.

Всі статті рубрики