2404–й — Рассел

15.04.2010
2404–й — Рассел

Виступ Рассела на церемонії. (Фото Рейтер.)

На голлівудській Алеї слави з’явилася 2404–та зірка. Такої честі удостоївся актор Рассел Кроу, «оскарівський» лауреат 2000 року. Відзнака на тротуарі стала непоганим подарунком з нагоди 46–го дня народження, який Рассел відзначив тижнем раніше. А в понеділок на церемонію відкриття нової зірки прийшли дружина Даніелла, двоє синів Кроу та його друзі, зокрема актори Кевіна Дюран, Скотт Граймс, Сем Уортінгтон («Аватар»), режисер Рон Говард.

Коментуючи подію для газети «Лос–Анджелес таймс», Рассел жартома відзначив розташування плити зі своєю зіркою: «Поряд із сером Ентоні Хопкінсом — непогане місце». Також він поправив журналістку, що назвала його «австралійським актором». Кроу нагадав, що він народився в Новій Зеландії, хоча і є натуралізованим австралійцем.

Уже за місяць Рассел Кроу примножить свою славу, здобуту завдяки фільмам «Гладіатор», «Ігри розуму», «Гангстер» та ін.: на екрани кінотеатрів вийде довгоочікувана стрічка «Робін Гуд» із новозеландцем у головній ролі (режисер — Рідлі Скотт). Жіночі образи — леді Меріон, Елеонори Аквітанської та Принцеси Ізабелли — в цій пригодницькій картині з бюджетом 130 млн. дол. втілили, відповідно, Кейт Бланшетт, Ванесса Редгрейв і Ліа Сіду.

Що ж до наступних зірок на Алеї слави, то попередньо відомо, що цього року на 2,5–кілометровому променаді з’являться відзнаки Адама Сендлера, Джеймса Камерона, Джона К’юсака, Коліна Ферта, Гейл Енн Херд, Емми Томпсон, Ренді Ньюмана й Марка Уолберга.