Уїк–енд у Курта

08.04.2010

Знято чимало «чорних» кінокомедій, у яких сюжет крутиться навколо перевезень трупа, що його видають за живого. Чого варті лише «Неприємності з Гаррі» Хічкока та «Уїк–енд у Берні»! Історія, яка трапилася минулої суботи в Англії, — дуже схожа, і при цьому зовсім не вигадана.

Дві німкені, котрі постійно мешкають у Великій Британії, спробували посадити на літак тіло померлого родича. 66–річну Гітту Ярант і 41–річну Анке Анушич арештували в суботу в аеропорту Ліверпуля, коли вони реєстрували на рейс до Берліна 91–річного Курта Віллі Яранта. Дідусь сидів у темних окулярах в інвалідному візку. У працівників аеропорту виникли побоювання за здоров’я літнього пасажира. При ближчому огляді з’ясувалося, що Ярант — мертвий.

Гітта й Анке — відповідно, небіжчикові дружина й падчерка — заявили, що думали, ніби Курт спить. Мовляв, старенького недавно лікували у шпиталі від запалення легенів, а коли йому стало краще, жінки вирішили поїхати з ним до рідної Німеччини. Ярант, який також мав хворобу Альцгеймера, був блідим, але ще живим, коли його привезли в аеропорт на таксі, наполягають Гітта й Анке.

Поліція інкримінує жінкам несвоєчасне сповіщення про смерть. Наразі їх відпустили під заставу; суд заплановано 1 червня, повідомляє телеканал Sky News.