Коли грає МЕССІя, інші мовчать

08.04.2010
Коли грає МЕССІя, інші мовчать

У матчі з «Арсеналом» Ліонель Мессі забив чотири м’ячі, очоливши список голеадорів Суперліги. (Фото Рейтер.)

Різними за змістом, але однаковими за очікуваним підсумком вийшли повторні чвертьфінальні матчі Суперліги, що відбулися позавчора. Якщо в столиці Каталонії «Барселона» феєрично познущалася над «Арсеналом», то в Москві «Інтер» в італійському стилі — нуднувато — довів свою перевагу в класі над ЦСКА.

Мало хто сумнівався, що лондонці не встоять перед потужною машиною «Барси». Тим паче без травмованих Сеска Фабрегаса й Андрія Аршавіна. Англійці змогли протиставити господарям лише самовідданість — це допомогло їм відкрити рахунок у контратаці, шокувавши 95 тисяч глядачів на трибунах «Камп Ноу». Але не прудких хлопців Хосепа Гвардіоли, котрі вже невдовзі зруйнували вщент підстаркуватий захист «червоно–білих». Першу скрипку в розгромі гостей відіграв найкращий футболіст планети Ліонель Мессі: 22–річний аргентинець чотири рази відправляв м’яч у ворота іспанського кіпера «Арсенала» Мануеля Альмунії.

Після матчу наставникові «канонірів» Арсену Венгеру залишалося тільки визнати «Барсу» найкращою командою Євро­пи й напророкувати їй друге поспіль сходження на континентальний трон. І, звісно, обидва тренери не обійшлися без компліментів на адресу Мессі — із вісьмома голами в активі він вийшов у лідери серед бомбардирів ЛЧ, обійшовши на один влучний удар «реаліста» Кріштіано Роналдо.

Як і «Арсенал», плекав надії на сенсаційний успіх московський ЦСКА. Однак ілюзії розбилися вже в дебюті двобою в «Лужниках», коли голландський легіонер чемпіонів Італії Уеслі Снайдер втілив у гол штрафний удар. У команди Леоніда Слуцького практично не було шансів навіть відігратися — не те, щоб забити необхідні три м’ячі.

Та в підсумку росіяни залишилися задоволені, що гідно билися з грандом навіть у меншості, хоча й програли йому вчетверте поспіль та пропустили м’яч уже у 18–му матчі Ліги чемпіонів до ряду. Команда Жозе Моуріньйо тримає ворота на замку в трьох двобоях Суперліги, але далі на «Інтер» чекає найсерйозніше випробування — її величність «Барселона».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу (повторні матчі)

ЦСКА (Росія) — «Інтер» (Італія) — 0:1 (Снайдер, 6; вилучення: Одіа, 49 (Ц); перша гра — 0:1)

«Барселона» (Іспанія) — «Арсенал» (Англія) — 4:1 (Мессі, 21, 37, 42, 88 — Бендтнер, 18; 2:2).