ЦИТАТИ ТИЖНЯ

02.04.2010

Михайло Чечетов,
народний депутат від Партії регіонів
— про депутатів, якими цього тижня поповнилась коаліція:

— Це перші ластівки, які роблять велику весну. Потім полетять цілі зграї з БЮТ і «НУНС», і, зрештою, у шпаківні під назвою «коаліція» буде зграя у 300 депутатів.

(«ІнтерМедіа­Консалтинг»)

 

Олександр Турчинов,
заступник голови партії «Батьківщина»
— про перебіжчиків із БЮТ, які приєдналися до коаліції:

— Навіть Ісуса Христа зра­джували учні, зокрема, Іуда. Ми знаємо, який у нього був кінець... Але ми звичайні люди, тому зрадників значно більше, ніж було в учнів Христа. Меркантильний інтерес був як в Іуди дві тисячі років тому, так і зараз. Депутатам пропонують декілька мільйонів доларів за те, щоб зрадити свої позиції, своїй політичній силі й піти в нелегітимну коаліцію.

(«5–й канал»)

 

Леонід Кравчук,
екс–Президент
— про нову владу:

— Отож приходить чоловік у гості до кума Василя і каже: «Я тебе ніколи цього не питав, зараз запитаю. Як ти ставишся до радянської влади?» Василь подивився на нього і відповідає: «Я–то знаю, але сформулювати ну ніяк не можу». І тут заходить Одарка в хату, й Василь каже: «О! Я тобі на прикладі своєї Одарки розкажу про своє ставлення до радянської влади. Чуть–чуть хочу, трішечки боюся і дуже хочеться іншої!» Так–от, я вам скажу, як я ставлюся до цієї влади: трішечки вірю, трішечки сподіваюсь, дуже сильно сумніваюсь, але хочу, аби мої (і не тільки мої) сумніви були розвіяні цією владою.

(«День»)

 

Михайло Бродський,
голова Державного комітету з питань підприємництва
— про свій похід у владу:

— Я 17 років у політиці, практично весь час в опозиції. Я у владі три дні — а мені вже некомфортно. Бо плескати язиками, за великим рахунком, простіше... Я прочитав у Маккіавеллі цікаву фразу: «Якщо ти йдеш у владу, ти мусиш бути лояльний до влади. Будучи всередині самої влади». Я для себе вирішив, що я лояльний. І я спробую використати все своє терпіння, якого в мене нема, ну, скажімо, мій 50–літній життєвий досвід, розум для того, щоб все–таки й самому зробити щось хороше. Встигнути, поки, можливо, терпіння не лусне.

(«Чорне і біле», ТВі)

 

Ірина Фаріон,
філолог, активістка ВО «Свобода»
— про українську мову Тимошенко, Азарова та Герман:

— Юлія Володимирівна добре вивчила мову на лексичному рівні. Але на синтаксичному вона абсолютно неукраїнська, бо Тимошенко мислить російською. У неї неукраїнська фонетика. Щодо Азарова: те, що він тримає картку в руках і читає українською, добре. Я категорично не сприймаю їхньої ідеології, але якщо давати Азарову об’єктивну оцінку, то він зробив перший позитивний крок. Йому треба доброго репетитора, щоб ставив йому усне мовлення. От у «регіоналки» Гані Герман добра українська. Але її мова в мене викликає відразу. Вона каже одне, думає інше, а чинить узагалі щось третє.

(«Газета по–українськи»)