«Наша» група

02.04.2010

Найближчим часом у парламенті з’явиться група «Наша Україна». Про це заявив лідер «нашоукраїнців» Віктор Ющенко під час засідання президії політради «НУ». Він повідомив, що координатором групи обрано народного депутата Зіновія Шкутяка.

Пан Ющенко повідомив, що представники «Нашої України» вже провели переговори з лідерами політичних сил, які входять до фракції «НУНС» у парламенті. «Наступного тижня ми будемо формувати порядок денний груп, які входять до фракції «НУНС», щоб виробити єдиний парламентський голос» — цитує Ющенка прес–служба партії.

Віктор Ющенко заявив, що партія мусить будуватися за європейським типом. «Модель, яку маємо, ми повинні радикально переробити. Я вимагаю скорочення виконавчого комітету і формування ясної для всіх структури політичної сили», — пояснив Ющенко.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Фракція БЮТ вирішила відкликати своїх депутатів із керівних посад у комітетах. «Фракція ухвалила єдино правильне рішення — відкликати всіх керівників, заступників, перших заступників, секретарів комітетів із цих посад, щоб повністю розблокувати процес переформатування» (комітетів між коаліцією і опозицією), — повідомив голова фракції Іван Кириленко. БЮТівці хочуть вибороти посади в комітетах із питань бюджету, регламенту, свободи слова, бо вони мають належати опозиції.