ХРОНІКА

02.04.2010

Хокей

Вихованець харківської школи хокею, 31–річний нападник англійського клубу «Халл стінгрейс» Костянтин Калмиков не зможе виступити за збірну України в матчах чемпіонату світу серед команд першого дивізіону. Як з’ясувалося, у гравця, якого нещодавно визнали найкращим у своєму клубі за минулий сезон, немає українського паспорта.

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Тампа–Бей» — 0:2 (Понікаровський «П» — 15.56 хв., 2 кидки; Федотенко «П» — 11.25).

Баскетбол

НБА. «Юта» — «Голден Стейт» — 128:104 (Фесенко «Ю» — 4.15 хв., 2 очки).

* * *

В останній день трансферного вікна гравцем київського «Будівельника» став форвард збірної України Артур Дроздов. Останнім клубом цього баскетболіста був «Донецьк». Одночасно дніпропетровський «Дніпро» підсилився американським форвардом Маркусом Фейсоном, у якого є досвід виступів у Туреччині, Іспанії та Греції. У сезоні 2007/08 років цей гравець захищав кольори «Києва».

Футбол

Міжнародний турнір (Франція). Україна (U–16) — Англія (U–16) — 1:3.

* * *

Одразу десять команд планують узяти участь у жіночому чемпіонаті України, що стартує 2 травня. За попередніми даними, тут змагатимуться: «Іллічівка» (Маріуполь), «Дончанка» (Донецьк), «Нафтохімік» (Калуш), «Южанка» (Херсон), АТЕКС (Київ), «Житлобуд–1» (Харків), «Чорноморочка» (Одеса), «Легенда» (Чернігів), «Ятрань» (Умань) та «КОЛісп» (Костопіль).

* * *

Захисник «Динамо» Тарас Михалик визнав, що в матчі 22 туру півзахисник «Металіста» Марко Девич не бив його по обличчю. В інтерв’ю газеті «Спорт–Експрес в Україні» він розповів, що харків’янин відмахнувся і вдарив його по руці.

* * *

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс найближчим часом може залишити свій нинішній пост і повернутися до президентської посади в «Динамо». Про це вчора повідомив сайт «Чемпіон» із посиланням на власні джерела.

Гандбол

Жінки. Товариський матч. «Карпати» (Україна) — «Ювента» (Словаччина) — 23:29.

Біатлон

П’ятеро українських біатлоністів можуть виступити на міжнародному турнірі пам’яті заслуженого тренера Росії Віталія Фатьянова, який відбудеться 15—17 квітня в Петропавловську–Камчатському. Від нашої країни організатори запросили для участі сестер Семеренко, Оксану Хвостенко, Сергія Седнєва та Андрія Дериземлю.