Майбутні пригоди українців в Італії

01.04.2010
Майбутні пригоди українців в Італії

Посол Італії в Україні П’єтро Джованні Доннічі, Андрій Шевченко та директор ФК «Мілан» зі зв’язків із громадськістю Даніеле Массаро. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Український футбол потерпає від засилля заїжджих футболістів, які, навіть демонструючи посередню гру, витісняють місцевих вихованців з активного футбольного життя. Тому обдаровану вітчизняну молодь наші клуби інколи просто не помічають. Зате тепер у житті зовсім юних українців, які все дитинство проводять зі шкіряним м’ячем, з’явилася можливість голосно заявити про себе на всю Європу, пов’язавши свою кар’єру з одним із найтитулованіших клубів світу — італійським «Міланом».

Такий шанс українські дітлахи можуть отримати, засвітившись у міжнародному таборі «Мілана». Учора в конференц–залі п’ятизіркового готелю «Прем’єр–палас» відбулася прес–конференція, присвячена старту проекту, який італійський клуб започаткував уже в 37 країнах світу і тепер планує запустити й в Україні.

«Сподіваюся, що завдяки цій програмі ми зможемо знайти нових «шевченків», які допоможуть «Мілану» примножити свої тріумфальні здобутки», — заявив Надзвичайний і Повноважний посол Італії в Україні П’єтро Джованні Доннічі.

За словами колишнього форварда «Мілана» Даніеле Массаро, Андрій Шевченко — видатний футболіст. «У Мілані добре пам’ятають, що останні перемоги «россо–нері» (тріумф у Лізі чемпіонів сезону 2002/03 років та чемпіонський титул 2003/04 років) пов’язані саме з ним. Окрім того, Андрій — другий у рейтингу клубних бомбардирів після Гуннара Нордаля», — захоплюється бомбардирським талантом Шеви Массаро.

Тож не випадково «россо–нері» приїхали шукати нові таланти саме в нашу країну.

«У період з 21 по 25 червня цього року в Києві відкриє свої двері міжнародний табір футбольного клубу «Мілан». Планується, що впродовж п’яти днів 120 хлопчиків віком від 9 до 16 років пройдуть такий собі майстер–клас під пильним оком тренерів із футбольної школи італійського клубу», — розповів генеральний директор табору Марко Скембрі.

Хоча головним зав­данням італійських спеціалістів буде відібрати двох талановитих юнаків, яких очікує своєрідний приз — візит до Італії, де в групі переможців з інших таборів вони вдосконалюватимуть свою майстерність.