Тут тобі терористка й цицьки дасть

30.03.2010

Багатьох мандрівників обурюють драконівські заходи безпеки — із роздяганням–обмацуванням–просвічуванням — в аеропортах Західної Європи та Америки. Але треба бути готовим до того, що «цербери» на входах до повітряних коридорів стануть ще лютішими. Адже британська розвідувальна служба Mi–5 отримала дані: незабаром терористки–смертниці ховатимуть смертоносні заряди у грудних імплантатах та силіконових сідницях, і для виявлення цієї вибухівки доведеться застосувати особливий рентген.

Лікарі, які працюють на «Аль–Каїду», пройшли навчання у найкращих британських клініках і вже повернулися у рідні країни, щоб узятися за операції із вживлення вибухівки в силіконові імплантати, повідомляє сайт NEWSru.com із посиланням на американські ЗМІ. За висновками західних спецслужб, ісламісти використовуватимуть як вибухівку пентаеритриттетранітрат, або PETN. Його вже намагався застосувати, наприклад, терорист Абдул Муталлаб у грудні минулого року на борту рейсу Амстердам—Детройт. Плани «Аль–Каїди» з’ясувалися нібито саме після запобігання теракту Муталлаба.

Фахівці з хірургії підтверджують можливість установлення бомби в силікон у грудях. Наприклад, навіть 140 грамів PETN вистачить, аби продірявити фюзеляж літака, що призведе до розгерметизації салону і катастрофи. Нагадаємо, нині на борту літака при собі не можна мати рідин, окрім тюбиків об’ємом до 100 грамів у прозорій торбинці. Щоб виявити підшкірні заряди, служби безпеки мають застосовувати так звані «сканери–роздягальні», які утворюють на екрані зображення пасажира фактично в голому вигляді. Наразі лише у Британії проходження через такий рентген є примусовим.