Нові вибори — після фінішу сезону

30.03.2010

Після скандального конгресу ФГУ, про який уже писала «УМ», гандбольне господарство України опинилося в глухому куті. Федерація фактично розкололася.

Нагадаємо, на з’їзді все йшло до того, що незгодні мали позбавити посади попереднього президента ФГУ Владислава Миленького, просовуючи в керівники Валерія Третьякова. Миленький намагався перед голосуванням поповнити число опонентів Третьякова новими членами ФГУ, але суперники вимагали провести вибори президента чинним колом делегатів. Миленький оголосив перерву в зібранні на невизначений час, а його супротивники, очолювані запорізькими гандбольними функціонерами, продовжили конгрес самотужки. Так ФГУ стала «двоголовою», а з її складу спробували вивести саме ті області, де гандбол розвивається чи не найкраще, — Запорізьку, Донецьку та іже з ними. Зрозуміло, що нормальної роботи за таких розкладів очікувати не варто. Тож «розрулювати» патову ситуацію покликали авторитетних арбітрів — представників Національного олімпійського комітету та Мінмолодьспорту, нещодавно очоленого «регіоналом» Равілем Сафіулліним.

«Минулої середи відбулося розширене засідання президії ФГУ за участю всіх чотирьох кандидатів у президенти, юриста НОК та чиновників «спортивного» міністерства», — розповів «Україні молодій» один із кандидатів на посаду керівника федерації, президент гандбольного клубу «Авіатор» Андрій Мельник. За підсумками цього зібрання «фігуранти справи» підписали меморандум, який і стане путівником для виходу із заплутаної ситуації. Наразі сторони дійшли компромісу в питанні незалежної юридичної експертизи Мінюстом усіх документів звітно–виборчого конгресу. «Також створено робочу групу. Її головним завданням, напевно, стане підготовка повторного конгресу, який, за попередніми домовленостями, заплановано на кінець сезону, тобто на червень цього року», — повідомив пан Мельник, додавши, що лише в такий спосіб можна розрядити наелектризовану атмосферу навколо крісла президента ФГУ.

Після укладеного перемир’я таки відбувся черговий тур у національній суперлізі.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. 21–й тур. «Політехнік» — «Буревісник» — 28:25, «Мотор» — «Шахтар–Академія» — 36:26, «Будівельник» — «ЗТР» — 26:31, «Портовик» — «Динамо» — 28:24.

Турнірне становище: «ЗТР» — 42, «Портовик» — 33, «Будівельник» — 27 (22), «Мотор» — 22, «Буревісник» — 20, «Політехнік» — 14, «Динамо» — 10 (20), «Шахтар–Академія» — 0.