НОВИНИ ПЛЮС

27.03.2010

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович учора підписав укази про звільнення Миколи Палійчука з посади голови Івано–Франківської обласної державної адміністрації, Валерія Асадчева — Полтавської та Миколи Романюка — Волинської «у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента». На місце Палійчука буде призначений Михайло Вишиванюк, який очолював Івано–Франківську ОДА у 1997—2005 роках.

Україна просить грошей

Влада України запропонувала Міжнародному валютному фонду надати черговий транш у рамках кредитної програми «стенд–бай» у розмірі 5 млрд. доларів. Про це повідомила перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова. «Це була попередня цифра», — цитує Акімову «Інтерфакс–Україна», і розмір чергового траншу залишається предметом переговорів із місією МВФ, яка продовжує роботу в Києві.

Генпрокуратура протестує проти відбілення Бакая

Заступник Генпрокурора Тетяна Корнякова обурена рішенням Печерського районного суду, який скасував кримінальні справи щодо екс–глави Державного управління справами Ігоря Бакая. «Думаю, що не буде такого, коли в держави украли такі об’єкти, ми нікому нічого дарувати не будемо», — сказала Корнякова вчора журналістам. Водночас вона не знає, чи буде ГПУ подавати апеляцію з цього приводу — «це буде вирішувати слідче управління і Віталій Щоткін (заступник Генпрокурора)».

125 мільйонів віз не Балога

Німецька поліція справді затримала на кордоні зі Швейцарією українця з чеком на 125 млн. євро, але це був не Віктор Балога. Про це розповів газеті «Дєло» неназваний представник німецької поліції. За його словами, затримання відбулося ще 5 березня в містечку Зінген на півдні країни, в автомобілі перебували два українці, поляк і росіянин. Чек, виписаний у банку HSBC на 125 млн. євро, не був внесений у митну декларацію, що стало причиною для його вилучення і накладення штрафу. Українця з незадекларованими мільйонами того ж дня відпустили.

Церковні стосунки

Зараз в Україні складається сприятлива ситуація для подолання розколу церков. Про це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон на засіданні комісії з питань протидії церковним розколам у Києві. Він вважає, що процедура повернення «розкольників» у Церкву не повинна бути принизливою для них, а «наша робота зі зцілення розкольників повинна проходити в дусі християнської любові. Нами має рухати жаль».