Рейтинг глядацьких симпатій

27.03.2010
Рейтинг глядацьких симпатій

Кличко-старший при першій зустрічі з Сосновським на стадіоні «Ауф Шальке» жартував, виконуючи роботу фоторепортера. (Фото Рейтер.)

Стає традицією проводити бої за участю братів Кличків на стадіонах. У Німеччині, де українці почали і, власне, продовжують свою професійну боксерську кар’єру, Кличків сприймають як своїх, і ледь не вся країна переживає за Віталія й Володимира. Тому не дивно, що з тісних палаців спорту українські атлети переселилися на футбольні арени значно більшої місткості.

Через кілька днів після феєричної перемоги Володимира над Едді Чемберсом «розкручувати» свій наступний бій почав Віталій. Незабаром, а саме — 29 травня — 38річний депутат Київради захищаме титул чемпіона світу за версією WBC у суперважкій категорії від зазіхань польського панчера Альберта Сосновського. Поєдинок відбудеться на домашньому стадіоні футбольної команди «Шальке» в Гельзенкірхені.

Не домовившись про розподіл гонорарів із російським велетнем Миколою Валуєвим (росіянину пропонували ледь не 2 млн. доларів за бій, але йому виявилося мало), Кличко­старший підшукав собі іншого важковаговика. Більш зговірливим виявився 31річний чемпіон Європи, якого, за інформацією німецького часопису «Більд», влаштував і 1 мільйон «баксів». Задля цього бою Альберт навіть скасував уже запланований квітневий «файт» з Одлі Харрісоном.

Певно, Віталію, який заявляв, що може зав’язати з боксом уже цього року, хочеться порівняти свій показник глядацьких симпатій в Німеччині із рівнем підтримки Володимира. Тому й вибрали Гельзенкірхен, де минулого року молодший Кличко переміг Руслана Чагаєва. За тією сутичкою спостерігали 61 тисяча глядачів.

Звісно, маловідомий поляк — зовсім не той боксер, на якого прагне подивитися величезна боксерська аудиторія. Тож Віталій уже тепер підвищує градус протистояння. «Думаю, це буде справжня битва, яку не часто вдається побачити. Шанувальники боксу стануть свідками драматичної боротьби, — заявив Віталій на позавчорашній пресконференції на стадіоні «Ауф Шальке». Кличко­старший каже, що Сосновський — не «мішок для биття», а агресивний, атакуючий боксер. «Свого часу я недооцінив Коррі Сандерса, якого вже відправили було на пенсію. Пам’ятаєте, чим все тоді закінчилося», — зазначає Віталій,плануючи завдати полякові третьої поразки в кар’єрі. «Я хочу довести всім, що я — найкращий у світі, і що чемпіонський пояс, яким володіли Мохаммед Алі, Майк Тайсон і Леннокс Льюїс, належить мені по праву», — стверджує українець.