Останні в черзі

26.03.2010
Останні в черзі

Нова композиція називається Sweet People і, судячи зі слів, є закликом до населення Землі замислитися над знищенням себе й планети.

За словами співачки Альоші, яка представлятиме Україну на «Євробаченні–2010», пісню вона написала за кілька днів, і матиме твір цей блюзове аранжування. Наразі Європейська мовна спілка (EBU) вивчає, чи композиція від України відповідає правилам «Євробачення». «Так як це було у випадку з іншими 38 поданнями на участь у конкурсі в Осло», — пояснює офіційно сайт «Євробачення». Це вже друга спроба Альоші репрезентувати свою пісню на конкурсі. Перша провалилася після того, як Європейська мовна спілка запеленгувала оприлюднення пісні To Be Free у релізі в 2008 році, що і стало причиною дискваліфікації композиції, а не через плагіат, як повідомлялося раніше. Як тільки Sweet People затвердять, відео на пісню має з’явитися на ресурсі youtube.com/eurovision.

Поки Європейська мовна спілка вивчає Sweet People, на її рахунки капає пеня, яку Україна має сплатити через те, що не визначилася з піснею до 22 березня — дати, що була кінцевим терміном подання матеріалів від учасників.

«Оргкомітет пісенного конкурсу «Євробачення» вирішив накласти регуляторний штраф і додатковий штраф за кожен день після дедлайну, якщо EBU не отримає подання», йдеться у повідомленні на сайті «Євробачення». Дедлайном для України було визначено 29 березня. Проте сума штрафу ні Європейською мовною спілкою, ні НТКУ не розголошується.