Новий охочий прилетів

20.03.2010
Новий охочий прилетів

Деякі спаринг–партнери Володимира Кличка не витримали навіть тренувальних боїв проти українця. (Фото прес–служби братів Кличків.)

Практично десять місяців не бачили прихильники українця Володимира Кличка — свого улюбленця — на ринзі. Відколи Володя у червні минулого року переміг узбека Руслана Чагаєва та захистив свої пояси за версіями IBF та WBO, він відновлювався після операції на руці та придивлявся собі нового суперника. І ось, нарешті, сьогодні на стадіоні «Еспріт–арена» в німецькому Дюссельдорфі стане відомо, що новий претендент може протиставити нашому чемпіонові.

На титули зазіхає 27–річний уродженець Піттсбурга Едді Чемберс. За свою десятирічну професійну кар’єру він провів 36 поєдинків, із яких лише один програв — два роки тому американця побив росіянин Олександр Повєткін. Останнім офіційним виходом на ринг для Чемберса був поєдинок у липні минулого року проти українця Олександра Дмитренка, який для нашого співвітчизника залишився невдало.

Окрім нього, нинішній опонент Кличка–молодшого долав таких знаних у боксерському світі бійців, як Самуель Пітер та Росс П’юріті. Тепер же пенсильванець є очевидним аутсайдером у парі з Кличком. Недарма Чемберс чотири роки тому був для Володимира спаринг–партнером у тренувальному таборі.

На передматчевій прес–конференції Володимир тішився, що йому знову випала нагода побоксувати на футбольній арені перед чималою аудиторією. Чагаєва українець переміг на стадіоні в Гельзенкірхені, і тоді за його діями спостерігали 61 тисяча глядачів. Домівка дюссельдорфського клубу «Фортуни» вміщує на десять тисяч менше, але теж чимала споруда.

Володимир, готуючись до зустрічі з Чемберсом, провів близько 80 спарингів проти вісьмох бійців. Основний акцент він зробив на швидкості: порівняно невеличкий Чемберс, якого ще називають «Швидкий», управно рухається по рингу. Кажуть, що Кличко–молодший настільки віддавався тренувальним боям, що дехто зі спаринг–партнерів не витримав навантаження й поїхав додому подалі від таких навантажень. «Бій буде важким, але я впевнений, що вдасться зберегти пояси в сім’ї», — інших слів від нашого спортсмена годі було чекати.

«Я шість тижнів тренувався, переглянув усі поєдинки Володимира. Обіцяю, що 20 березня на стадіоні буде цікаво», — це сказав уже американець. Дорога Чемберса до Німеччини була нелегкою: під час перельоту в літаку виявились несправності, і він зробив вимушену посадку в Бостоні.

Бій можна буде побачити не лише по телебаченню в 110 країнах світу, а й за допомогою трансляції в інтернеті. Охочі можуть зробити це через офіційну сторінку братів Кличків, яка організовує показ. За задоволення доведеться заплатити 14,95 долара США.