Шпилька від міністра

18.03.2010
Шпилька від міністра

«Оскароносна» француженка Маріон Котійяр долучила до переліку своїх відзнак іще одну. Цього разу не кінематографічну, а державну. Днями міністр культури Фредерік Міттеран пришпилив їй на груди одну з найпочесніших нагород Франції — орден «За заслуги в мистецтві і літературі». Урядовець, схоже, хвилювався не менше, ніж нагороджена. Отримавши орден, Маріон радісно скрикнула: міністр випадково встромив шпильку в бюст кінозірки.

Котійяр відреагувала на незграбність державного мужа з гумором, а сам міністр дуже зніяковів і почав розгублено просити вибачення. Збоку за дійством із посмішкою спостерігав американський режисер Тім Бартон — авторові нової кіноверсії «Аліси в країні чудес» також вручили орден «За заслуги в мистецтві».

Щодо Маріон, то вона останнім часом теж частіше буває в Голлівуді, ніж у рідній Франції. Після того як минулого року 34–річній актрисі вручили «Оскар» за роль легендарної співачки Едіт Піаф у фільмі «Життя в рожевому кольорі», Котійяр дуже багато знімається. До Парижа вона прилетіла буквально на кілька днів — щоб отримати орден.