Самогубство на Першому Національному

17.03.2010

У найближчі дні доля Василя Лазаровича, учасника «Євробачення» від України, може радикально змінитися. З січня артист активно готується до участі в конкурсі. Перший Національний згідно з Положенням 7 березня провів Фінал Національного відбору, де члени журі конкурсу методом голосування обрали пісню I Love You автора Брендона Стоуна. З нею Лазарович має виступити у травні в Осло. На участь у «Євробаченні» у Першого Національного коштів не передбачено. Василь Лазарович сам роздобув близько 800 тис. доларів, з яких уже витратив 150 тис., аби представити Україну на головній сцені пісенного конкурсу. Сьогодні його участь на межі зриву.

У понеділок заступник глави адміністрації Президента Ганна Герман заявила про призначення нових керівників державних медіаструктур. Найбільш імовірним кандидатом, на думку Герман, на пост президента НТКУ є Єгор Бенкендорф. Указ про нове керівництво ще не підписано, а пан Бенкендорф уже розповідає про свої плани стосовно змін на Першому Національному, які насамперед стосуються участі Лазаровича у «Євробаченні». Наразі виконавчий продюсер «Інтера» має намір призначити віце–президентом НТКУ Валіда Арфуша, провести повторний відбір учасника на «Євробачення» від України і долучити до цього «Савік Шустер студію».

На Першому Національному не вірять у кардинальні зміни, ініційовані пані Герман, далі готуються до «Євробачення» і не передбачають, у крайньому випадку до 20 березня, звільнення Василя Ілащука з посади президента Національної телекомпанії України. Керівник піар–служби Юлія Савостіна сказала «УМ», що Василь Степанович позавчора написав заяву про звільнення за власним бажанням, яку досі не підписано. «Якщо буде офіційне призначення нового керівництва, я не виключаю, що відбудуться зміни. Але поки є легітимний президент телеканалу, є Положення, проведено національний відбір, є пісня, Василь Лазарович готується до виступу на «Євробаченні», — пояснює Савостіна. — Згідно з угодою, 20 березня ми маємо відіслати всі фонограми, відеокліп і режисерську розробку виступу. Після цього вже нічого не змінюється. Якщо нове керівництво до цього часу, тобто за дві доби, не проведе іншого конкурсного відбору, а це буде менеджерське самогубство, тоді поїде Лазарович».

Команда учасника «Євробачення» тільки сміється із заяв Бенкендорфа з Арфушем. За словами директора Лазаровича Ольги Яриніч, деякі люди вирішили зробити собі піар. «Підготовка повторного національного відбору — дуже довгий процес. Та якщо він навіть пройде, Україна все одно проголосує за Василя. Всі люди за його кандидатуру, вони люблять його голос і зовнішність. Ми не беремо участі у незаконній грі, тому якщо все таки проводитимуть повторний відбір, Лазарович не виступатиме з іншими учасниками».