ОЛІМПІЙСЬКА МОЗАЇКА

17.03.2010

Паралімпіада

За підсумками понеділка, українська збірна на Паралімпійських іграх у Ванкувері здобула одну медаль — срібну. Юлія Батенкова у змаганні «стоячих» лижниць на дистанції 15 км. У цій самій дисципліні Олександра Кононова хоч і фінішувала третьою, проте, зважаючи на класифікацію, бронзову нагороду отримала спортсменка з Польщі із важчим ураженням.

Відтак в української збірної стало сім нагород (2+2+3). Наші паралімпійці опустилися на четверте місце в неофіційному загальному заліку. Попереду — збірні Росії (6+6+3), Німеччини (3+2+0) та Канади (2+3+1).

Зимова Олімпіада–2018

Німецький Мюнхен, французький Ансі та південнокорейський Пйонгчанг подали розгляд Міжнародного олімпійського комітету анкети, підтвердивши свою участь у боротьбі за проведення ХХІІІ зимової Олімпіади 2010 року. У червні виконком МОК ухвалить рішення щодо офіційного затвердження статусу міст–кандидатів, а голосування щодо столиці «білої» Олімпіади–2018 відбудеться 6 липня 2011 року на сесії МОК у південноафриканському місті Дурбан.

Нагадаємо, Олімпійські ігри–2014 прийматиме російське місто Сочі.

Овва!

У канадському місті Річмонд зі складу компанії Bosco Sport викрадено олімпійську форму збірних України та Росії. Злодії винесли з приміщення одяг на суму понад 40 тисяч доларів. Інцидент стався ще 5 березня, однак про нього стало відомо тільки зараз, інформує газета «Ванкувер сан». За наявною інформацією, обидва грабіжники були одягнені у спортивні костюми від Bosco.