Надягайте, вболівайте

13.03.2010

Загальновідомо, що Африка — місце найбільшої концентрації вірусу імунодефіциту людини. В деяких африканських країнах на СНІД хворий кожен третій громадянин, у ПАР таких майже 20 відсотків (5,7 мільйона осіб). А саме там — у Південно–Африканській Республіці — цього літа відбуватиметься одна з найбільших світових спортивних подій чотириріччя, чемпіонат світу з футболу. Такі форуми за участю десятків тисяч туристів і мільйонів аборигенів — це не лише святкова атмосфера, а й надмірний ризик підхопити ВІЛ внаслідок незахищеного сексу. Тож уряд Великої Британії вирішив убезпечуватися вже зараз.

Як повідомив британський міністр з питань міжнародного розвитку Гарет Томас, офіційний Лондон готовий надати Південній Африці більше мільйона фунтів стерлінгів для закупівлі презервативів. Із відповідним проханням під час недавнього візиту до Англії звертався президент ПАР Джейкоб Зума. За його словами, кожен контакт під час свята футболу та дружби має бути безпечним.

Практика поширення безкоштовних кондомів під час спортивних змагань уже довела свою доцільність, інформує агенція AFP. Так, приміром, напередодні недавньої Олімпіади у цілком благополучному Ванкувері канадська організація SafeGames–2010 роздала атлетам та тренерам в Олімпійських селищах аж сто тисяч презервативів. Проте цього виявилося недостатньо, тому довелося замовити додатково 8500 «запобіжників».

Щоправда, кажуть, що частину з них спортсмени та вболівальники не використовували за призначенням, а забрали з собою як сувеніри.