ЦИТАТИ ТИЖНЯ

12.03.2010

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про зміни до Регламенту, які підписав Янукович (щодо коаліції «тушок»):

— З цієї хвилини стало зрозуміло, що гаранта Конституції в України немає. А світу всьому стало зрозуміло, що Конституція і закон з цих пір в Україні нічого не варті, (...) Україна не буде мати легітимної влади. Дуже шкода, що Янукович із цього починає.

(прес–служба БЮТ)

 

Анатолій Толстоухов,
народний депутат від Партії регіонів
— про користь від нової процедури формування коаліції:

— Треба йти вперед, тому що парламент не може бути, вибачте, місцем задля того, щоб там збиралися серйозні дядьки, отримували гроші від народу незрозуміло за яку роботу і кричали про те, що вони — єдиний вищий законодавчий орган у країні. Це несерйозно. Депутати не душки, але вони й не «тушки».

(«Радіо «Свобода»)

 

Іван Плющ,
народний депутат від «НУНС»
— про підтримку нової коаліції:

— Якщо в нас щось застряє або хтось когось надто переконує, то мені приходить на думку вислів Сенеки: «Якщо ти мене в чомусь надто довго переконуєш, то ти не прав». Я належу до тих суб’єктів нової коаліції, кого переконувать не потрібно.

(«5–й канал»)

 

Андрій Кожем’якін,
народний депутат від БЮТ
— про те, чи Тимошенко запросить Тігіпка і Яценюка в тіньовий уряд:

— Можливо, їм буде малувато таких посад, як міністри, вони ж хочуть бути президентами. Тому я б, наприклад, порадив Яценюку створити тіньову адміністрацію Президента.

(«Інтерфакс–Україна»)

 

Іван Драч,
поет і політик
— про культурні приваби Януковича:

— Віктор Федорович учора сидів коло мене на концерті в Опері й сказав мені дивну, але дуже цікаву фразу, зі святою наївністю: «Іване Федоровичу, ви розумієте, я вперше на такому концерті!» («шевченківському»)... Потім, коли виступали співаки, він коментував їхні голоси. Було цікаво, що він до цього небайдужий. Я знаю, що він сам і співає, і пише вірші. Він мені читав свої вірші, коли вже був Прем’єром. Один присвячений товаришу, який загинув у лаві.

(УНІАН)