Босонога медалістка

11.03.2010
Босонога медалістка

Колумбійську співачку Шакіру нагородили медаллю. 33–річну поп–діву вшанувала Міжнародна організація праці — за те, що Шакіра не лише успішна виконавиця, а й неабияка благодійниця. Організована нею «Босонога фундація» (Barefoot Foundation) забезпечує харчуванням і одягом понад 6 тисяч бідних колумбійських дітей, допомагає їм здобути освіту та надає іншу підтримку.

Окрім того, в Міжнародній організації праці, яка є підрозділом ООН, відзначили, що Шакіра є одною із засновниць фонду ALAS («Латинська Америка у солідарній дії»). Ця структура лобіює інтереси дітей у законодавчих органах латиноамериканських країн та держав Карибського басейну.

Доброчинністю Шакіра займається віддавна. Сім років тому вона стала наймолодшою з Послів доброї волі ЮНЕСКО. Завдяки особистим контактам із «великими» та багатими людьми цього світу зірці вдається збирати великі суми на добрі справи. Так, 2007 року голосиста колумбійка вмовила найбагатшого чоловіка Мексики Карлоса Сліма пожертвувати 200 мільйонів доларів на користь постраждалих від стихійних лих.

Час від часу Шакіра Мебарак зустрічається з керівниками різних держав і обговорює з ними проблеми освіти й виховання дітей у країнах третього світу. Минуло­го місяця, наприклад, співачка обговорювала це питання з президентом США Бараком Обамою.

Навіть дивно, що при такій активній громадській діяльності дівчина встигає ще й виступати з концертами, записувати нові пісні та знімати відеокліпи. До речі, останній з них — на пісню «Джипсі» («Циганка») вже більше тижня очолює хіт–парад «Біллборд». Партнером Шакіри в цьому відео є тенісна зірка Рафаель Надаль.