У ліжку з Клуні

04.03.2010
У ліжку з Клуні

Вера Фарміга.

Вера Фарміга — одна з п’яти акторок, які можуть отримати «Оскар» за найкращу роль другого плану на церемонії, що відбудеться в Лос–Анджелесі цієї неділі. 36–річна американка відома за фільмами «Відступники», «Осінь у Нью–Йорку», «Вторгнення», «Біжи не озираючись». Свою першу номінацію на головну кінонагороду вона дістала за роботу у стрічці «Вище неба» Джейсона Рейтмена.

За сюжетом, героїня Фарміги Алекс — сексуальна партнерка героя Джорджа Клуні, котрий мотається літаками по всій Америці, допомагаючи директорам під час кризи «безболісно» скорочувати працівників. Зрештою Райан–Клуні осягає мораль і в питанні звільнення «зайвих» людей, і в стосунках із ріднею та подругою, однак пристрасна Алекс–Фарміга виявляється не тією, за кого себе видавала.

Старання Вери в цій романтичній мелодрамі були оцінені також номінаціями на «Золотий глобус» і премію BAFTA, однак ці нагороди пропливли повз. А ось відзнака «Кола кінокритиків Ванкувера» Фармізі таки дісталася. Доти Веру нагороджували лише за роботу в незалежному кіно — зокрема, чималий урожай вона зібрала за участь у картині «До крайньої межі» 2004 року.

Ще одну нагоду відзначитися в комерційному кінематографі Фарміга матиме завдяки... Мадонні. Саме на неї поклала око відома співачка, яка знову прагне реалізувати себе в режисерській царині. Колишня дружина Гая Річі планує зняти історичну драму про стосунки британського монарха Едуарда VIII з американкою Уолліс Сімпсон. Цей король правив лише десять місяців і навіть не був коронований, бо мусив зректися престолу, аби мати можливість побратися з розлученою Уолліс. Саме в її ролі Мадонна бачить Фармігу.

Сценарій фільму під назвою «W. E.» співачка пише разом з Алеком Кешиш’яном, який був режисером стрічок «У ліжку з Мадонною» і «Кохання та інші катастрофи».