ХРОНІКА

04.03.2010

Баскетбол

Суперліга. Чоловіки. «Дніпро–Азот» — «Хімік» — 91:79, «Говерла» — «Грифони» — 83:72.

Лідери після 18 матчів: «Будівельник» — 35, «Кривбас–баскет» — 33, «Ферро» — 32.

Теніс

Турнір серії WTA в Монтерреї. Перше коло. Савчук (Україна) — Майєр (Австрія) — 6:7, 0:6.

Волейбол

Чоловіки. Кубок виклику. 1/4 фіналу. «Младост» (Хорватія) — «Локомотив» (Х, Україна) — 3:2 (перший матч — 3:2).

Футбол

Товариський матч. Ірландія — Бразилія — 0:2 (Ендрюс, 44 (у свої ворота); Робіньйо, 76).

* * *

22–річний півзахисник «Динамо» Денис Дедечко підписав контракт із клубом російської прем’єр–ліги «Амкар». У Пермі він виступатиме разом із ще двома екс–киянами — Георгієм Пеєвим та Віталієм Федорівим.

* * *

У березневому рейтингу збірних від ФІФА Україна зберегла 24–ту сходинку.

У новому рейтингу найсильніших клубів світу, який укладає Міжнародна федерація футбольної історії та статистики, «Шахтар» опустився на одну сходинку і тепер іде на п’ятому місці. «Динамо» — 57–ме, донецький «Металург» ділить 95–97–ме місця, «Металіст» — 168–й (був 98–м), «Таврія» — на позиціях 316–319, «Ворскла» — 334–338–ма. На чільних сходинках — «Барселона», «Челсі», «Вердер», «МЮ».

* * *

Один із потужних турецьких туроператорів зробив пропозицію керівництву Російського футбольного союзу надалі проводити попередню частину Кубка Співдружності не в Москві, а на полях Туреччини, де чимало клубів–учасників цього змагання організовують свої тренувальні збори. Зі слів турецьких бізнесменів, у курортній Анталії вистачить інфраструктури і для розміщення всіх команд, і для проведення поєдинків.

Шахи

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) оприлюднила оновлений рейтинг найкращих шахістів світу. На чолі — й надалі норвезький гросмейстер Магнус Карлсен. Найкращим з українців є львів’янин Василь Іванчук, який опустився на три позиції і посідає 11–те місце. У першій двадцятці також перебувають Руслан Пономарьов (15) та Павло Ельянов (16). У жіночому рейтингу серед українок найкращі показники мають Катерина Лагно (10) та Наталія Жукова (17).

* * *

Росіянин Анатолій Карпов, 12–й чемпіон світу з шахів, висунув свою кандидатуру на посаду президента ФІДЕ. Про це він заявив позавчора в Саратові, де проводив матч у СІЗО. Зараз Міжнародну федерацію шахів очолює співвітчизник Карпова Кірсан Ілюмжинов. Він повторно знову балотуватиметься на виборах, що відбудуться у вересні в Ханти–Мансійську, де пройдуть 81–й конгрес ФІДЕ і Всесвітня шахова Олімпіада.