Бетмен проти Супермена

02.03.2010
Бетмен проти Супермена

Хто крутіший — офіцер чи командир, чемпіон світу з боксу чи карате, Бетмен чи Супермен? Іноді на ці «вічні» питання може дати відповідь аукціон.

Своєрідну дуель влаштували минулого тижня на торгах американські герої коміксів Бетмен та Супермен. У понеділок на інтернет–аукціоні невідомий покупець заплатив за перше видання коміксів про Супермена мільйон доларів. Йдеться про журнал Action Comic No.1 1938 року із Суперменом на обкладинці: герой у класичному червоно–синьому вбранні піднімає авто, аби розтрощити його об скелю. Цікаво, що у 1938–му цей журнал коштував лише 10 центів, пише Newsru.ua. Попередній власник придбав раритетний примірник 15 років тому за 150 тисяч доларів. Загалом у світі існує ще близько ста примірників першого видання коміксів про Супермена, але тільки один із них, на думку експертів, перебуває в такому ж доброму стані, як нині проданий.

Але рекорд Супермена протримався недовго: вже в четвер тріумфував Бетмен. Як повідомив аукціонний дім Heritage Auction Galleries (Даллас), анонімний любитель коміксів придбав за 1 млн. 75,5 тис. доларів 27–й випуск журналу Detective Comics 1939 року видання. Саме в тому числі вперше з’явився супергерой у плащі і чорній масці з гострими вухами — Бетмен. Рідкісний екземпляр вважається найбільшою святинею серед фанатів коміксів та фільмів про Людину–Кажана.