Краса під «коксом»

27.02.2010
Краса під «коксом»

Колумбійка Енджі Сансельменте Валенсія до останнього часу була відома на батьківщині як модель — рекламувала спокусливу жіночу білизну. Але тепер 30–річна краля постала в зовсім іншій ролі — як шефиня потужного міжнародного наркокартелю, що переправляв наркотики з Латинської Америки до Великої Британії та інших країн Європи. Як повідомляє газета «Сан», група Енджі діяла переважно в Аргентині та Мексиці. При цьому наркокур’єрами були латиноамериканські моделі — вони часто виїздили на модні покази та фотосесії до Європи, перевозячи принагідно кокаїн.

Діяльність банди було розкрито завдяки арешту в аеропорту Буенос–Айреса 21–річної моделі, яка мала у своєму багажі аж 55 кг (!) кокаїну. Дівчина визнала свою вину та назвала прізвища подруг, зайнятих у такому «бізнесі». Ті, у свою чергу, «здали» чергових моделей–контрабандисток.

Дівчата з «коксом» у валізах у своєму колі називалися «янголятками», оскільки завдяки вроді та виправданому для моделей великому багажу не викликали підозр у поліції та митників. За інформацією «Сан», «янголята» отримували за один рейс винагороду в розмірі 4–5 тис. доларів.

Кар’єра Енджі Сансельменте почалася 2000 року з перемоги на конкурсі краси «Королева кави». Після цього вона переїхала з Колумбії до Аргентини, де перемагала на чергових конкурсах, укладала контракти з фірмами–виробниками білизни та модельними агенціями. Кілька років тому модель зв’язалася з мексиканським наркобароном на прізвисько Монстр і стала його коханкою, але невдовзі зрадила його і перейшла до конкуруючого картелю. Рік тому, маючи вже чималий досвід, Енджі почала «власну справу».

Після перших арештів найманих працівниць «мадам» зникла. Аргентинська поліція видала міжнародний ордер на її арешт.