Не старіють тілом ветерани

26.02.2010
Не старіють тілом ветерани

Мало кому вдається залишатися в модельній професії так довго, як Наомі Кемпбелл. Кар’єра темношкірої британки почалася ще наприкінці 1980–х, сягнула апогею у 1990–х і залишається досить стабільною донині, хоча більшість однокашниць 39–річної Наомі давно «зав’язали» з подіумом. У престижному журналі Elle вирішили таку сталість оцінити і нагородили «ветеранку» найпочеснішою зі своїх відзнак — премією «За визначний багаторічний вклад у модну індустрію».

Нагороду на урочистій церемонії в рамках Лондонського тижня моди Наомі вручила сама Сара Браун — дружина прем’єр–міністра Великої Британії. Журі відзначило чорну перлину подіуму з нагоди 25–річчя модельної кар’єри, врахувавши також її доброчинну діяльність у рамках альянсу «Біла стрічка» — організації, яка бореться за підтримку здоров’я вагітних.

Вшанували й подружку Наомі по зіркових 1990–х, німецьку супермодель Клаудію Шиффер. У дефіле вона як модель уже давно участі не бере (хіба що інколи виходить як запрошена зірка під час показів колекцій свого друга Карла Лагерфельда), зате досі знімається у рекламних фотосесіях. За це її й відзначили в номінації «Фотомодель року». Нагадаємо, зараз Шиффер носить під серцем третю дитину.

Серед інших лауреаток премії Elle — зірка популярних фільмів «Сутінки» і «Новолуння» Крістен Стюарт, яку визнали найстильнішою жінкою року, австралійська співачка і телеведуча Данні Міноуг та Кері Малліган, визнана найкращою актрисою року. Був серед нагороджених і чоловік — Коліна Ферта жіноче журі назвало найкращим актором. А звання «Дівчини Elle», яку обирають лише працівники редакції, здобула світська левиця Алекса Чанг.