Суцільний туман

26.02.2010

У цьому сезоні УЄФА вирішила подовжити задоволення від першої стадії матчів на вибування аж на цілий місяць. Перерва між стартовими поєдинками 1/8 фіналу і повторними — три тижні. Певно, футбольні функціонери вирішили скласти на телеекранах серйозну конкуренцію Олімпійським іграм. І на українському телебаченні це їм точно вдалося — футбол у нас показували замість Ванкувера.

У четвертий ігровий день Суперліги в цьому році зустрічі в Москві й Мілані підтвердили вже звичну тенденцію — відчутної переваги ніхто з конкурентів не отримав. У цікавому протистоянні в італійській столиці моди Жозе Моуріньйо з «Інтером» приймав свою колишню команду — «Челсі», з якою перед цим провів чотири сезони. А Карло Анчелотті, нинішній наставник лондонців і колишній — «Мілана», поринув у добре йому знайому атмосферу дуелі з «інтеристами».

Ігровою перевагою й м’ячем більше володіли гості з Англії, але італійці у своєму стилі змогли витиснути максимум із мінімуму й виграли двобій. «Челсі» завдав 16 ударів по воротах Жуліо Сезара (а бразилець, до речі, грав з ефектними синцями під очима після недільної автопригоди), тоді як господарі спромоглися лише на шість. Зате із трь­ох «пострілів» у рамку за спиною Петра Чеха два вони перетворили на голи.

Після матчу Моуріньйо філософськи зауважив, що його команда може грати й краще. Анчелотті також спокійно сказав, що для загального успіху його хлопцям у повторній зустрічі треба й надалі грати в тому ж дусі, що й на «Джузеппе Меацца».

Така ж неясна ситуація і в стосунках московського ЦСКА й «Севільї». Пропустивши гол у першому таймі після контратаки, в другому армійці відігралися лише з десятої спроби — ефектний дальній удар чилійця Марка Гонсалеса став несподіваним для іспанського кіпера Андреса Палопа. Цікаво, що востаннє «на Європі» 25–річний півзахисник забивав чотири роки тому — ще у формі «Ліверпуля». Але добре знає, як протистояти «Севільї», адже неодноразово грав проти неї в міському дербі за «Бетіс».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі). Результати середи

«Інтер» (Італія) — «Челсі» (Англія) — 2:1 (Міліто, 3; Камб’яссо, 55 — Калу, 51), ЦСКА (М, Росія) — «Севілья» (Іспанія) — 1:1 (Гонсалес, 66 — Негредо, 25).

* * *

Італія. Перенесені матчі 17–го туру. «Фіорентина» — «Мілан» — 1:2 (Джилардіно, 14 — Хунтелар, 81; Пато, 90+2), «Удінезе» — «Кальярі» — 2:1.

* * *

Англія. Кубок. 1/8 фіналу (перегравання). «Тоттенхем» — «Болтон» — 4:0, «Стоук Сіті» — «Манчестер Сіті» — 3:1 (у дод. час), «Астон Вілла» — «Кристал Пелас» — 3:1, «Вест Бромвіч» — «Редінг» — 2:3 (у дод. час).