ЦИТАТИ ТИЖНЯ

19.02.2010

Віктор Ющенко,
Президент України
— про найбільшу помилку своєї п’ятирічки:

— Я не можу уявити Прем’єр–міністра, який роками не займається прикладною прем’єрською роботою, не проводить реформи. Знаєте, яка різниця між мишею сірою польовою і Міккі Маусом? Піар. І все. Тому, якщо говорити про найбільшу помилку за п’ять років, я її назву. Я її до цього не називав, але у мене є сьогодні на це моральне право. Найбільша моя помилка за п’ять років — це Тимошенко.

(Офіційне інтернет–представництво Президента)

 

Микола Мартиненко,
голова фракції «НУНС»
— про зустріч фракції з Прем’єр–міністром:

— Юлія Тимошенко запропонувала наступне: вона готова укладати угоди про те, що відповідні партії, які входять до складу «НУНС», їхні представники у Верховній Раді укладають з нею окремі угоди... Нам знову пропонують тушками або в роздріб йти у БЮТ.

(УНІАН)

 

Олександр Скіпальський,
генерал–лейтенант
— про мораль «донецьких»:

— Усе залежить від того, наскільки швидко зміниться мораль і психологія тих людей. Я думаю, що їхнє перебування багато років у парламенті, в уряді не дозволить повернутися до проведення політики «паханату», а все–таки відбудеться перехід до цивілізованої політики. Коли нова влада, не дай Боже, почне впроваджувати кримінальну політику, то наше суспільство повинно зрозуміти і сказати: «Не дозволимо!». Тоді ця ніч припиниться і наступить новий день, в якому ми будемо відчувати себе впевненіше.

(«Фокус»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про постанову, котра встановила дату інавгурації Президента — 25 лютого:

— Шановні колеги, все було зроблено правильно. Давайте ми заспокоїмось і приймемо все як даність, і зрозуміємо, що нам потрібно працювати. Бо якби був би інший результат, то вже, мабуть, давно була б і присяга, і ви б не говорили про якісь порушення.

(стенограма ВР)

 

Андрій Парубій,
народний депутат від «НУНС»
— про намір Януковича залишити Чорноморський флот РФ у Криму:

— Ми неодноразово заявляли, що Янукович — це проросійський кандидат, і попереджали українців про небезпеку цього вибору. Якщо Янукович піде цим шляхом, йому недовго доведеться працювати на посаді Президента. На жаль, Янукович так і не виріс із коротких штанців 2004 року. Він не зрозумів і не відчув, наскільки українське суспільство просунулось уперед у своєму національному самоу­свідомленні. Доведеться Януковичу нагадати, на якому громадянському рівні сьогодні є українське суспільство.

(Прес–служба «НУНС»)