Моя поліція мене «грабує»

17.02.2010

Якщо у вашу квартиру заліз злодій, нерідко ви самі в цьому винуваті, стверджують поліцейські британського міста Мекл­сфілд. Адже, за статистикою, 40 відсотків квартирних крадіжок і справді відбувається через погано зачинені вікна та двері. А щоб такі безпечні мешканці не створювали зайвих проблем поліції, їх спробують провчити: серед ночі поліцейські планують вдиратися в оселі городян, які не подбали про надійні замки або й узагалі мають моду не зачинятися на ключ на ніч. Переляканим і піднятим з ліжка роззявам прочитають лекцію про обережність і побажають доброї ночі.

Не всім городянам, звичайно, виховна акція до вподоби. Адже нічні «злодії» можуть неабияк налякати дітей і самотніх дідусів з бабусями. «Як на мене, то це абсурд. Поліцейські — хороші люди, вони не зроблять нічого поганого, але ж не можна так вриватися в приватне життя і будити людей. Для когось це може закінчитися і серцевим нападом», — важає 42–річна мешканка Едріан Додд.

Але стражі порядку не мають намірів відмовлятися від специфічної профілактики.

За словами начальника поліції, виховну роботу проводитимуть з 4–ї години дня до 2–ї ночі. «Розумні люди ще й спасибі нам скажуть за те, що ми вказуємо їм на недоліки», — впевнений він.