Невтішні проби

16.02.2010
Невтішні проби

У грі проти французів Олег Тимченко відзначився гольовою передачею. (Фото з архіву «УМ».)

Тоді як найкращі хокейні збірні готуються до старту на Олімпійських іграх, українці й далі борсаються в калюжі команд другого ешелону. Розчаруванням для нас завершився черговий турнір серії «Європейського хокейного виклику» в італійських містах Пержине й Асіаго. «Синьо–жовті» програли двом аутсайдерам вищого дивізіону — Італії та Франції, а завершили змагання поразкою супернику по першій лізі — Австрії.

Звісно, можна поскаржитися, що наші грали без кількох провідних гравців, але ж і на чемпіонатах світу українській збірній рідко вдавалося виступати оптимальним складом. Більше турбує, що наша команда знову діяла без голов­ного тренера — нагадаємо, Михайло Захаров перебуває у Ванкувері зі збірною Білорусі. А той сплав молодості й досвіду, що опинився в обоймі Анатолія Степанищева, порадувати своїх уболівальників не зміг.

У п’ятничній зустрічі з французами «синьо–жовті» постійно наздоганяли, але насамкінець за не надто виразної гри спромоглися лише скоротити відставання до мінімуму зусиллями єдиного у збірній представника КХЛ — Костянтина Касянчука. Навіть попри дві поразки, найкращий серед наших гравець матчу Олександр Матерухін сказав, що не варто сильно засмучуватися. «Ми ведемо планомірну підготовку до чемпіонату світу в першому дивізіоні. Там і подивимося, хто чого вартий», — вважає форвард мінської «Юності».

Невеликий проблиск для наших фанів з’явився в суботньому двобої з австрійцями, коли українці вели перед 3:1. Але потім заробили купу вилучень і пропустили п’ять шайб поспіль. Відзначилися переможені лише в міні–боксерських поєдинках, в яких активну участь брали Андрій Срюбко й Дмитро Толкунов, а Сергій Климентьєв і новобранець Дмитро Ісаєнко навіть билися з суперниками «два на два».

Отож з Італії наша збірна повернулася з «баранкою», що перед квітневим світовим першоліговим форумом у Голландії аж ніяк не може надихати.

 

ТАБЛО

Турнір «Європейського хокейного виклику» (Італія)

2–й тур. Італія — Австрія — 1:0 Б, Франція — Україна — 4:3 (2:1, 0:0, 2:2; Матерухін (більш.), Бондарєв, Касянчук).

3–й тур. Австрія — Україна — 6:3 (0:1, 3:2, 3:0; Матерухін, Срюбко, Гніденко), Італія — Франція — 2:0.

Підсумкове становище: Італія — 8, Австрія — 6, Франція — 4, Україна — 0.

* * *

Чемпіонат України. «Беркут» — «Харків» — 7:3.

Турнірне становище: «Беркут» — 39 (16), «Сокіл» — 32 (15), «Харків» — 30 (15), «Білий барс» — 22 (14), «Донбас» — 9 (15), «СДЮСШОР–Ворони» — 0 (13).

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Нешвілл» — 3:4 Б (Федотенко «П» — 12 хв., «–1»), «Піттсбург» — «Рейнджерз» — 2:3 ОТ (Федотенко — 11.24, «–2»), «Сент–Луїс» — «Торонто» — 4:0 (Понікаровський «Т» — 16 хв., 2 кидки, «0»).