Енджі на Гаїті

12.02.2010
Енджі на Гаїті

Якщо весь світ намагається допомогти зруйнованій землетрусом Республіці Гаїті, то відома благодійниця, посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі тим паче не могла залишити цю країну без уваги. Майже одразу після катастрофи Енджі разом із Бредом Піттом пожертвувала мільйон доларів організації «Лікарі без кордонів», яка розгорнула на Гаїті польові шпиталі, а днями й сама побувала в одному з них.

Дводенний візит на острів у Карибському морі Джолі почала з відвідин сусідньої з Гаїті Домініканської Республіки. У її столиці Санто–Домінго кінозірка поспілкувалася з місцевим президентом Леонелем Фернандесом та біженцями з постраждалих регіонів, а потім вирушила й до самого епіцентру землетрусу.

Як повідомляє комісія ООН у справах біженців, Анджеліна мала розмови з офіційними особами столиці Гаїті Порт–о–Пренса та відвідала кілька госпіталів, де розпитувала гаїтян про їхні потреби й проблеми. Попри скрутні часи, місцеві мешканці нетямилися від щастя, побачивши голлівудську зірку, і палко вітали Енджі скандуванням її імені. Як припускає американська преса, побачивши очі осиротілих під час землетрусу дітей, багатодітна мама Джолі не втримається і всиновить малюка ще й із Гаїті.

Влада країни повідомила, що загальна кількість жертв землетрусу, який 12 січня перетворив красиву карибську країну на звалище уламків, перевищила 230 тисяч осіб.