Кохання, зітхання, Валентин

11.02.2010
Кохання, зітхання, Валентин

Кадр із фільму «День святого Валентина»: герої Джессіки Альби й Ештона Кетчера знайшли одне одного. (Фото з сайту Kinopoisk.ru.)

До 14 лютого залишається кілька днів, але ті закохані, яким не до снаги чекати свого «професійного» свята, можуть надихнутися його атмосферою вже зараз. Заодно й провести вечір із коханою половинкою, зводивши її в кіно — на романтичну комедію Геррі Маршалла «День святого Валентина». В українському прокаті ця стрічка стартує якраз сьогодні.

Маршалл — улюбленець публіки, адже регулярно тішить її легкими «смачними» комедіями. Саме він зняв «Кралечку», «За бортом», «Наречену, що втікає», «Щоденник принцеси» тощо. У новому фільмі режисер зібрав цілу когорту зірок. На екрані з’являться Джессіка Біл та Дженніфер Гарнер, які під час зйомок так подружилися, що тепер просто нерозлийвода. А також пофарбована на блонд Джессіка Альба, Кеті Бейтс, Ширлі Маклейн, Джулія Робертс, Енн Хетевей, Бредлі Купер, Патрік Демпсі, Ештон Кетчер, Тейлор Свіфт... Щоправда, декому з цих знаменитостей дісталася лише епізодична роль.

А розповідається у фільмі, як нескладно здогадатися, про День святого Валентина. Для одних він є щасливим святом, а інших — кому не пощастило знайти пару — лише дратує. Зрозуміло, що в найкращих традиціях романтичної комедії невдахи зустрінуть у цей день свою долю і все завершиться хепі–ендом.

Ідея Маршаллу так сподобалася, що з його подачі кінокомпанія «Нью лайн» уже запланувала зйомки сіквелу нинішнього «Дня святого Валентина» — комедії «Новорічна ніч». Прем’єру обіцяють на кінець 2011 року.