Золота ти моя «Людино»...

Золота ти моя «Людино»...

Бронзова скульптура роботи швейцарського митця Альберто Джакометті під назвою «Людина, що крокує» (L’Homme Qui Marche) стала найдорожчим витвором мистецтва, будьколи проданим із молотка. Рекорд побито позавчора увечері на лондонському аукціоні «Сотбіз». Анонімний покупець, який не був присутній у залі і брав участь у торгах по телефону, виклав за лот 65 001 250 фунтів стерлінгів, тобто понад 104 мільйони в доларовому еквіваленті. Як повідомляє БіБіСі, торги тривали лише вісім хвилин, упродовж яких ціна підскочила зі стартових 12 мільйонів фунтів майже в шість разів. З уторгованої суми попередній власник скульптури отримає 58 мільйонів фунтів, решту становлять комісійні аукціону.

Свіча пам’яті від президентів

Свіча пам’яті від президентів

Відтепер усі глави іноземних держав, які приїздять в Україну з державним візитом, не лише традиційно покладатимуть вінки до могили Невідомого солдата, а й запалюватимуть свічку перед Меморіалом пам’яті жертв голодоморів. Відповідні зміни до положення про державний протокол та церемоніал України вніс Президент Віктор Ющенко.

Здрастуй, умита Росіє?

Здрастуй, умита Росіє?

Жодної міліції, «даішників» і навіть «феесбешників», виборні сенатори і губернатори — такою має бути ідеальна Росія. Причому не в уявленні опозиції, а з точки зору структури, натхненником і куратором якої є сам глава Російської Федерації. У середу Інститут сучасного розвитку («Інсор»), наглядову раду якого очолює президент Дмитро Медведєв, оприлюднив доповідь «Росія ХХІ сторіччя: образ бажаного завтра». Деякі з висновків «президентського дітища» для росіян стали неабиякою несподіванкою.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики