Мишача помста

04.02.2010

Коли розпадається подружжя й одна з «половинок» затамовує сильну образу на іншу, помста може набувати найрізноманітніших форм. Але навряд чи колись десь траплялося подібне до того, що втнув 59–річний мешканець селища Марста в передмісті Стокгольма.

Дотепний мстивий швед скористався тим, що його колишня дружина має мусофобію — ірраціональний страх перед гризунами. Раннього ранку минулої неділі чоловік приїхав до будинку екс–благовірної і витрусив у дірку в дверях, призначену для пошти, 19 мишей із паперового мішка.

Жертва розіграшу прокинулася, перелякалася й зателефонувала в поліцію. Прибулі правоохоронці недовго думали й заарештували зловмисника. Адже жінка зазнала настільки сильного потрясіння, що її госпіталізували. «Ця 37–річна пані кілька днів провела під наглядом у лікарні», — цитує газета «Афтонбладет» представника поліції Ларса Лісбергера.

Колишньому чоловікові висунули обвинувачення в погрозах і жорстокому поводженні з тваринами. «Месник» готовий довести свою невинуватість у суді, а наразі наполягає на тому, аби поліція повернула мишей йому. Утім правоохоронці наразі передали гризунів на утримання місцевому ветеринару.