ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

04.02.2010

Рейтинг

В оновленому вчора рейтинг–листі національних команд ФІФА збірна України опустилася з 22–го на 24–те місце. У десятку найкращих увірвалися переможці Кубка Африки — єгиптяни піднялися одразу на 14 сходинок. Інших змін у «топ–10» не відбулося: Іспанія, Бразилія, Голландія, Італія, Португалія, Німеччина, Франція, Аргентина, Англія.

Збірна України

Новий наставник «синьо–жовтих» Мирон Маркевич продовжує комплектувати свій тренерський штаб. Крім Семена Альтмана і Юрія Калитвинцева, серед своїх помічників у збірній керманич хотів би бачити екс–півзахисника «Динамо» білоруса Олександа Хацкевича й тренера воротарів «Металіста» Андрія Кудимова. Переговори з обома кандидатами ФФУ проведе найближчим часом.

База

Президент «Металіста» Олександр Ярославський заявив, що відтепер збірна України тренуватиметься й гратиме товариські матчі в Харкові. Щоправда, Маркевич пом’якшив слова Ярославського, сказавши, що так категорично говорити не можна, але підтвердив, що першу гру під його керівництвом проти Алжиру команда проведе 29 травня на стадіоні «Металіст».

Чесна гра

Керівництво «Металіста» в жорсткій формі відреагувало на звинувачення «Карпат» в організації договірного матчу між цими командами навесні 2008 року, назвавши їх «брудною брехнею». На офіційному сайті харківського клубу висловлюють думку, що таким чином президент львів’ян Петро Димінський намагається помститися колишньому тренеру «біло–зелених» Мирону Маркевичу, з яким вони сварилися.

Контрольні матчі

«Хапоель» (Б–Ш, Ізраїль) — «Металіст» — 3:4 (Девич — 2, Поступаленко, Буркхардт), «Спарта» (Чехія) — «Металург» (З) — 2:1, «Ворскла» — «Загреб» (Хорватія) — 1:0 (Безус), «Зоря» — «Уніря» (Румунія) — 0:2.

Англія

Перенесені матчі прем’єр–ліги. «Халл» — «Челсі» — 1:1, «Сандерленд» — «Стоук» — 0:0.

Франція

Кубок ліги. 1/4 фіналу. «Бордо» — «Седан» — 1:0.