Україна — значить, світ

04.02.2010

Примхи погоди — не завада для легкоатлетів. У січні стартував черговий зимовий сезон у приміщеннях. Більшість наших представників «королеви спорту» почали змагатися в Запоріжжі, де відбувся традиційний Кубок України.

Попри ранню пору, провідні українські атлети продемонстрували доволі високі результати. Срібний призер чемпіонату Європи–2009 у приміщеннях Олексій Касьянов переміг у семиборстві з новим національним рекордом: 6254 очки — це на 49 балів більше минулорічного туринського показника. Ця сума є найкращим результатом зимового сезону в Європі. При цьому 23–річний запоріжанин встановив особисті рекорди для приміщень у стрибках у довжину, штовханні ядра та стрибках із жердиною. А стрибок у довжину на 8,04 м кілька годин був найкращим у світі в 2010 році. Що цікаво, це досягнення побив тут же, в Запоріжжі, броварчанин Віктор Кузнєцов, котрий виграв Кубок у своїй дисципліні — 8,05 м.

Порадувала високим результатом і наша провідна стрибунка в довжину Вікторія Рибалко. У другій спробі запоріжанка пролетіла 6,69 м, перевершивши на 1 см попередній найкращий зимовий показник Хейліс Фонтейн, встановлений у Нью–Йорку. Також перемогами відзначилися ще кілька наших відомих атлеток — Ганна Мельниченко з Кременчука (багатоборство), донеччанки Юлія Кревсун (1500 м) і Антоніна Єфремова (400 м).

У стрибках у висоту несподівано тріумфував 22–річний Антон Саєвич із Житомирщини (2,28 м), котрий обскакав більш досвідченого львів’янина Віктора Шаповала.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Чемпіонка Європи з кросу 2006 року Тетяна Головченко посіла друге місце на змаганнях в іспанському Сан–Себастьяні. Дистанцію 5,3 км сумчанка подолала за 19 хв. 51 сек.