Мета — максимальна

03.02.2010

Навряд чи ми коли–небудь дізнаємося, як насправді ухвалювали рішення про призначення нового наставника «синьо–жовтих». За версією президента ФФУ Григорія Суркіса, яку він виклав після позавчорашнього виконкому Федерації, кандидатів було шестеро. Але Олег Блохін і Семен Альтман, яких «сватали» на пост журналісти, не значилися у списку претендентів. А ось попередній наставник Олексій Михайличенко в переліку фігурував. В’ячеслава Грозного президент «Арсеналу» Вадим Рабинович попросив не турбувати, та й із румуном Мірчею Луческу Суркісу зустрітися не вдалося, а листування з агентом наставника «Шахтаря» затягнулося.

Фактично вибір був між Мироном Маркевичем і Юрієм Калитвинцевим. Виконком вирішив нікого не ображати — досвідченого призначити головним, молодшого — помічником. Хоча одразу після презентації своєї програми наставник «золотих» юніорів не висловив готовності до такого повороту долі. Але, як відомо, пан Суркіс уміє переконувати. Під його впливом здався й президент «Металіста» Олександр Ярославський, який тижнем раніше був проти поєднання Маркевичем постів у збірній та клубі (тренер продовжить роботу з харків’янами). «Послідовність» виявив і глава ФФУ, котрий спочатку запропонував Луческу очолити збірну, а потім заявив, що, якби це сталося, він із колегами розписався б у своєму безсиллі.

Суркіс–старший одразу намалював «синьо–жовтим» мету — виграти домашнє Євро–2012. Маркевич із Калитвинцевим пообіцяли докласти зусиль для її виконання і сказали, що вболівальникам не буде соромно за їхню роботу.

І ще один цікавий факт. На виконкомі ФФУ Григорій Суркіс поінформував: «Карпати» надали відеозапис зізнання колишнього гравця команди в тому, що навесні 2008 року львів’яни за гроші «здали» матч «Металісту», очолюваному Маркевичем, із рахунком 0:4. Чиновники пообіцяли розібратися в цій ситуації.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Позавчора ввечері тепер уже колишній півзахисник київського «Динамо» Олександр Алієв підписав трирічний контракт із московським «Локомотивом». Цю угоду можна вважати своєрідним подарунком до 25–річчя гравця, яке він відзначає сьогодні. Трансферну суму (8 млн. євро) «залізничники» виплачуватимуть упродовж двох років. Отримуючи постійну ігрову практику в першості Росії, Алієв сподівається здобути місце в збірній України.