«Чашку» показали, тепер гайда її вигравати

29.01.2010
«Чашку» показали, тепер гайда її вигравати

Марія Коритцева й Вікторія Кутузова боротимуться за Кубок федерації. (Фото з сайту Champion.com.ua.)

Попри те що за вікном люта зима, літні види спорту також знаходять собі місце під сонцем. Зараз воно найспекотніше в Південній півкулі, особливо в Австралії, де й змагаються найкращі тенісисти. В Європі ж майстри великої ракетки ховаються під дах. І вже невдовзі, крім традиційних особистих змагань, відбудуться матчі збірних.

Стартові в цьому сезоні матчі головного турніру жіночих команд — Кубка федерації — заплановані на перший уїк–енд лютого. Українські дівчата дебютують в еліті — Світовій групі. Немилосердний жереб одразу «подарував» їм у суперниці по чвертьфіналу чинних володарок трофею — італійок. Утім заздалегідь викидати білий прапор «синьо–жовті» й не думають, тим паче що зустріч відбудеться на нашій території — у Харкові. Про це спортсменки й керівники збірної заявили позавчора на прес–конференції в Києві. А щоб у господарів було більше бажання здобути перемогу, організатори матчу вперше привезли до України й сам приз — 14–кілограмовий срібний Кубок федерації.

Капітан нашої команди Володимир Богданов запросив на цей двобій чотирьох тенісисток: Олену й Катерину Бондаренко, Марію Коритцеву та Вікторію Кутузову.

Якщо одеситка Кутузова вийде на корт, це буде її перший матч у формі збірної. Попередньо в списку значилася й донеччанка Ольга Савчук, але цього разу її залишили в резерві.

Наставник «Скуадри адзурри» Коррадо Баррацутті викликав на збори також квартет добре відомих спортсменок: Флавію Пеннетту, Франческу Ск’явоне, Сару Еррані й Роберту Вінчі.

Нагадаємо, що два роки тому суперники сперечалися в Італії саме за вихід до елітної групи. Тоді щастя посміхнулося господаркам — 3:2. Тепер українки налаштовані взяти реванш, хоча й визнають, що їм буде не просто. «Ми граємо проти найкращої збірної світу, але в нас є шанс на успіх. Результат протистояння залежатиме від багатьох факторів, у тому числі й від підтримки глядачів», — говорить Богданов. А для того, щоб уболівальників у спорт­комплексі «Локомотив» зібралося якомога більше, організатори встановили символічні ціни на квитки — від 5 до 20 гривень за ігровий день. Крім того, господарі оберуть зручне для наших швидке покриття, а не ґрунтове, на якому полюбляють виступати італійки.

«Гадаю, особисті турніри й матчі збірних не можна порівнювати. На Кубку федерації важливі особливий командний дух і взаємна підтримка дівчат. Ми плідно попрацювали на підготовчому зборі, тому до дуелі з Італією готові», — оптимістично заявляє Марія Коритцева. А молода Кутузова додає, що разом із подругами із задоволенням поміняє стрічки кольорів італійського прапора, які зараз прив’язані до трофею, на синьо–жовті. Для цього, щоправда, треба пройти успішний шлях із трьох матчів.

Очікували на прес–конференції й сестер Бондаренко, але вони перед очі преси не з’явилися, зіславшись на втому після перельоту з Мельбурна до Києва. Натомість усі бажаючі мали змогу сфотографуватися з трофеєм. Українська збірна дуже постарається, щоб через десять днів він не поїхав з України.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Учора на відкритому чемпіонаті Австралії припинилася тріумфальна хода двох китаянок. У півфіналах На Лі (16) на двох тайбрейках поступилася американці Серені Уїльямс (1), а несіяна Джи Женг була розгромлена бельгійкою Жустін Енен — 1:6, 0:6.

Першим фіналістом серед чоловіків став шотландець Енді Мюррей (5), який переграв хорвата Марина Чілича (14) — 3:6, 6:4, 6:4, 6:2.