НОВИНИ ПЛЮС

28.01.2010

Новий кандидат у ЦВК

Президент Віктор Ющенко пропонує призначити членом Центрвиборчкому Олександра Осадчука («з урахуванням пропозиції Блоку Литвина»). Відповідне подання внесено до Верховної Ради, повідомляє прес–служба парламенту.

Раніше ВР звільнила члена Центральної вибочої комісії Анатолія Писаренка через досягнення ним граничного віку перебування на держслужбі й «провалила» першу кандидатуру, подану Президентом, — Валерія Карпунцова.

«Регіонали» атакували «луценківців» у Житомирі

«Народна самооборона» заявила про напад шести депутатів від Партії регіонів на представництво «НС» у Житомирі. Серед незваних гостей увечері 26 січня, за повідомленням прес–служби «Самооборони», були впізнані екс–Генпрокурор Святослав Піскун і Микола Присяжнюк. Вони «влаштували обшук і погром», полюючи на листівки «Стоп зек», які партія Юрія Луценка планувала поширювати по Україні. «Тираж листівок «Стоп зек» — майно депутата від «НУНС» Катерини Лук’янової, саме вона замовила дану продукцію», інформує прес–служба.

У свою чергу депутат від Партії регіонів Присяжнюк в інтерв’ю агентству «Інтерфакс–Україна» розповів, що керівник житомирського офісу «Народної самооборони» заявляв про непричетність до 15 тонн агітаційної продукції проти Віктора Януковича, і на листівках не було жодних вихідних даних. Правоохоронці на місці події склали відповідні акти.

Прем’єром буде Азаров?

Депутат від Партії регіонів Микола Азаров заявляє, що є одним із претендентів на посаду Прем’єр–мінстра в разі перемоги Віктора Януковича на виборах. «Уже формується команда, у якій є Прем’єр–міністр, перший віце–прем’єр та віце–прем’єри за напрямами. Головне, що це антикризові фахівці, здатні працювати у сьогоднішніх складних умовах», — повідомив Азаров на прес–конференції у Дніпропетровську.

Патріарх Філарет закликав не голосувати проти обох

Патріарх Київський, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав «усіх, хто цінує свободу й незалежність України, 7 лютого обов’язково прийти на виборчі дільниці, взяти участь у голосуванні та обрати ту особу з двох кандидатів, яка є найбільш гідною очолювати державу на посаді Президента впродовж наступних років». Глава УПЦ КП закликає не голосувати «проти всіх», бо «такого Президента не може бути у держави». «Віддайте свій голос за особу, яка, на вашу думку, буде відстоювати українську незалежність, зміцнюватиме суверенітет, сприятиме духовному відродженню нашого суспільства», — відзначив Патріарх у спеціальному зверненні на сайті УПЦ КП.