НОВИНИ ПЛЮС

23.01.2010

ЦВК отримала всі протоколи

Учора в обід Центральна виборча комісія мала вже всі 225 протоколів із «мокрими печатками» від окружних виборчих комісій. Як зазначили у прес–службі ЦВК, тепер комісія працює над уточненими протоколами.

Спроба фальсифікації виборів?

У Партії регіонів заявляють, що БЮТ намагається надрукувати зайві бюлетені перед другим туром виборів. Про це повідомила сайту «Українська правда» депутат від ПР Олена Бондаренко. За її словами, зараз на поліграфкомбінаті «Україна» намагаються змінити керівництво, а раніше «вони вимагали від керівника комбінату надрукувати 1,5 мільйона зайвих бюлетенів. Але він відмовився і сховався на лікарняний». За її інформацією, вчора на комбінаті перебували депутати як БЮТ, так і Партії регіонів.

Янукович відмовився від дебатів

Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що Віктор Янукович не вийде на теледебати перед другим туром виборів, бо не вважає Юлію Тимошенко достойним суперником.

Татари підтримали Тимошенко

Учора на розширеному засіданні Меджлісу кримськотатарського народу ухвалили одностайне рішення про підтримку в другому турі виборів Президента кандидатури Юлії Тимошенко. Як повідомляє власкор «УМ» Василь Садовський, при цьому взято до уваги доручення сесії Курултаю, вивчення програми й оцінку попередньої діяльності Юлії Володимирівни. Меджліс закликав співвітчизників внести свій «особистий внесок у забезпечення демократичного розвитку і створення умов для дотримання прав народів і прав людини в Україні».

Кримські татари активно підтримували Тимошенко і в першому турі – в автономії лідерка БЮТ набрала майже 12% голосів, а це більше, ніж, скажімо, на Харківщині.

Відділ кадрів

На засіданні Верховної Ради присягу членів Вищої ради юстиції прийняли заступники Генпрокурора Віктор Кудрявцев і Віктор Пшонка.