«Останній із могікан» — найміцніший

23.01.2010
«Останній із могікан» — найміцніший

Олена Бондаренко розгромила Янкович красиво — в біло–рожевому вбранні і з яскравим червоним манікюром. (Фото Рейтер.)

Після п’яти змагальних днів в основній сітці відкритого чемпіонату Австралії залишився лише один український прапорець — біля прізвища Олени Бондаренко. Поки що 25–річній тенісистці, сіяній під 31–м номером, успішно вдається віддуватися за всіх учасників турніру. Повернувши собі тиждень тому звання першої ракетки країни після перемоги на турнірі WTA на Тасманії, уродженка Кривого Рогу, а нині представниця Харкова продовжила тріумфальну ходу на Зеленому континенті.

Учора зранку за київським часом на хардових кортах «Мельбурн парку» українка створила найбільшу несподіванку дня. У третьому колі Олена впоралася не з ким–небудь, а з екс–лідеркою жіночого рейтингу сербкою Єленою Янкович. Причому сіяну під восьмим номером суперницю Бондаренко декласувала у двох партіях — 6:2, 6:3.

Не програвши на цих змаганнях ще жодного сету й пробившись до 1/8 фіналу, українка оновила власне досягнення не лише в Мельбурні, а й на всіх турнірах серії «Великого шолома». Досі далі третього раунду вона не проходила. У наступному колі Оленка завтра зустрінеться ще з однією сенсацією, китаянкою Джи Женг, котра розібралася із француженкою Маріон Бартолі (11) — 5:7, 6:3, 6:0. Минулого тижня на переможному для себе турнірі в Хобарті Бондаренко здолала азійку у двох сетах, тепер же їй належить підтвердити свій клас.

На жаль, не підтримала сенсаційний порив співвітчизниці Ольга Савчук. У другому колі парного розряду донеччанка разом із румункою Олару не змогли скласти конкуренцію фавориткам, американським сестрам Уїльямс (2) — 1:6, 2:6.

Поміж інших матчів п’ятниці виділимо російсько–бельгійське протистояння в панянок. Ледь повернувшись у великий спорт, Жустін Енен у третьому колі здолала Алісу Клейбанову з Росії (27). Натомість помстилася за землячку Надія Петрова (19), котра відправила додому ще одну любительку відпочивати від тенісу — бельгійку Клім Клійстерс (15).

У чоловіків вищі за рангом брали гору, за винятком француза Монфіса (12), який у чотирьох сетах поступився американцеві Існеру, та хорвата Любичича (24), що програв співвітчизникові Карловичу.