Чорний четвер

22.01.2010
Чорний четвер

Для Іллі Марченка матч другого кола проти росіянина Давиденка став останнім на турнірі. (Фото Рейтер.)

Слідкуючи за виступами українців на хардових кортах Мельбурна, наші любителі тенісу переживають емоції, традиційні для більшості турнірів серії «Великого шолома». Спочатку тішимося певній кількості «кваліфаєрів» та сіяних спортсменів у першому раунді. Потім радіємо очікуваним чи несподіваним успіхам і засмучуємося раннім вильотам. І нарешті вболіваємо за «останнього з могікан», якому вдається найдовше вберігатися від вильоту — кола так до третього. Зараз на «Аустреліен оупен» триває етап масового вибування: після вчорашнього змагального дня в одиночному розряді в нас залишилась тільки Олена Бондаренко.

 

Бувайте, дебютанти

Після сенсаційної стартової перемоги над іспанцем Карлосом Мойєю 22–річний Ілля Марченко у другому раунді вийшов на уродженця Луганщини Миколу Давиденка (6), який виступає за Росію. Наш тенісист по мірі сил боровся лише в двох перших сетах, а останній здав без бою— 3:6, 3:6, 0:6.

«Не думаю, що суперник мене злякався. Хлопці з кваліфікації нічого не бояться, просто виходять на корт і намагаються досягти потрібного результату», — сказав після перемоги росіянин. А ще переконував, що в другому колі йому було цікавіше змагатися: Марченко відібрав у Давиденка шість геймів, тоді як попередній суперник Миколи взяв лише чотири.

«Я задоволений своїм виступом, адже вперше потрапив до основної сітки цього турніру, та ще й здолав колишню першу ракетку світу», — Ілля Марченко вже має думати про нові досягнення.

Не набагато успішніше зіграв Іван Сергєєв, який поступився досвідченому іспанцеві Фернандо Вердаско (9) — 1:6, 2:6, 2:6.

То злет, то падіння

Несподіваною вийшла поразка сестер Бондаренко в парному розряді: вже в першому матчі переможниці «Аустреліен оупен–2008» поступилися аргентинсько–італійському дуетові Гісели Дулко та Флавії Пеннетти (13). Боротьба вийшла запеклою, наші переконливо взяли другий сет, у двох програних партіях мали шанси бути кращими, але не скористалися ними, — 4:6, 6:2, 3:6.

Старша, Олена, яка напередодні відмовилася від ідеї змагатися в міксті, тепер зосередиться на поєдинку третього раунду жіночого турніру — сьогодні вона зустрінеться із сербкою Єленою Янкович.

Ще однією невдачею вчорашнього дня стала поразка киянина Сергія Стаховського в парі з уродженим росіянином, а тепер німцем за паспортом Михайлом Зверєвим. Їх здолав російський дует Ігоря Андрєєва та Євгена Корольова — 1:6, 6:7 (6:8).

Єдиним приємним моментом для нас учора виявився виграш донеччанки Ольги Савчук у союзі з румункою Іоанною Оларою в дуету Акгуль Аманмурадова/Тамарін Танасугарн (Узбекистан/Таїланд) — 4:6, 6:1, 6:2. У другому раунді сьогодні вони мають зустрітися з грізними сестрами Уїльямс, сіяними під другим номером.

Учорашній день став останнім для трьох сіяних «одиночників»: іспанця Давіда Феррера (17), сербки Ани Іванович (20), німкені Сабін Лісицьки (21).