Останні прикидки

21.01.2010
Останні прикидки

Романтичне танго Задорожнюк і Вербилло судді оцінили дев’ятим місцем. (Фото Рейтер.)

Зрозуміло, що за три тижні до головного старту чотириріччя всі думки спортсменів–«зимовиків» зосереджені саме на «білій» Олімпіаді. На цьому тлі навіть чемпіонат Європи з фігурного катання, який зібрав в естонській столиці 177 учасників із 38 країн, отримав «прокатний» статус. Ті фігуристи, що поїдуть у Ванкувер, з одного боку, мають у Таллінні нагоду потренуватися з підвищеною відповідальністю й відточити до дрібниць свою олімпійську програму, а з іншого — справити враження на суддів. Ті ж, кому олімпійська ліцензія не дісталася, вирішують дрібніші завдання.

Змагання в «Саку Суурхол арені» відкрилися позавчора виступом танцюристів у обов’язковій програмі. Україну тут представляли два дуети, котрі незабаром відправляться до Канади. За підсумками першого з трьох танців серед 26 пар вони розташувалися поруч: кияни Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло — на дев’ятій позиції, харків’яни Алла Бекназарова й Володимир Зуєв — на десятій. Лідерство ж захопили російські чемпіони світу Оксана Домніна й Максим Шабалін.

Обидві наші пари, як і деякі їхні колеги, залишилися незадоволені якістю льоду — він явно виглядав перемороженим, через що в покритті з’являлися тріщини. Особливо це засмутило Задорожнюк і Вербилло, котрі виступали останніми й зібрали повний «букет» льодових візерунків від своїх попередників. «Ми переважно думали про те, як просто втриматися на ногах», — сказав спересердя Сергій.

А потім змагалися в короткій програмі спортивні пари. Попри вдалий прокат, Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов, з якими пов’язані наші найбільші сподівання на олімпійську медаль, опинилися лише на четвертій позиції. Попереду були німці Савченко/Шолкови та російські дуети Кавагуті/Смирнов і Мухортова/Транков. Учора ввечері в цьому виді розіграли перший комплект нагород чемпіонату.