Птах кровожерний

19.01.2010
Птах кровожерний

Роман Малов (у центрі) тепер є головним бомбардиром «Сокола». (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

До спареного домашнього туру, в якому київський «Сокіл» мав прийняти «Німан» та «Брест», український чемпіон підійшов із серією з двох поразок поспіль. Причому невдачі спіткали підопічних Сеуканда в поєдинках саме з тими клубами, в яких вони мали змогу реваншуватися минулого уїк–енду. Відплата була гідною.

У п’ятницю киянам випало зустрітися з гродненцями, яким минулого вівторка «Сокіл» поступився в овертаймі. Цікаво, що з «Німаном» «соколи» до п’ятниці мали негативний баланс в очних зустрічах: у трьох поєдинках двічі перемагали саме білоруси. Цього разу воротар гостей Олександр Ходін пропустив уже на першій хвилині. Виконуючи «план по валу», в кожному періоді «Сокіл» закинув по три шайби. Навіть вихід в останній 20–хвилинці іншого голкіпера, Олександра Зарудного, не врятував білорусів. Хет–трик російського легіонера Романа Малова зробив цього форварда найкращим бомбардиром «Сокола» в сезоні.

«Сліз від мене ви не дочекаєтесь. Є такі матчі, які просто варто забути», — заявив після поразки тренер білорусів Дмитро Кравченко.

«Ми команда не кровожерлива, і часто після стартових шайб хлопці заспокоюються. Сьогодні ж вони зіграли на межі можливостей», — тішився у свою чергу перемозі та вдалим діям підопічних Олександр Сеуканд.

Рахунок 9:2 став для «Сокола» повторенням найкращого за результативністю матчу в сезоні: восени кияни уже перемагали 9:3 бобруйський «Шинник». А взагалі в білоруській екстралізі за цим показником лідирує мінська «Юність»: вона вже двічі «відвантажувала» опонентам по десять шайб.

У неділю українцям довелося складніше, хоча опонентом був один із аутсайдерів — «Брест». Зовсім недавно «соколи» в цьому місті–герої поступилися 1:2, тепер же з великими труднощами вирвали перемогу на власному льоді. Знову кияни мають дякувати за гру Роману Малову, який закинув переможну шайбу на останній секунді основного часу — тепер у його активі 18 голів у сезоні. Також слід відзначити Юрія Дяченка — він відзначився двічі.

«Такі матчі неможна програвати. Прикро пропускати на останній секунді», — і тренера гостей Олександра Гаврильонка можна зрозуміти в його розпачі.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Німан» — 9:2 (3:0, 3:1, 3:1; Малов, 1 (більш.), 32 (менш.), 34; Черненко, 2; Срюбко, 15; Побєдоносцев, 35; Ісаєнко, 49; Матвійчук, 52; Цируль, 59 — Шевелєв, 38; Орлюк, 57), «Сокіл» — «Брест» — 4:3 (1:1, 1:2, 2:0; Дяченко, 12 (більш.), 39; Аверкін, 57; Малов, 59 — Мікульчик, 8 (більш.); Колюбакін, 25, 37), «Керамін» — «Хімік–СКА» — 5:3, «Гомель» — «Брест» — 7:3, «Динамо–Юніверс» — «Металург» — 2:1, «Металургс» — «Шинник» — 4:1, «Шахтар» — «Вітебськ» — 4:5, «Керамін» — «Вітебськ» — 2:0, «Шахтар» — «Хімік–СКА» — 2:0, «Гомель» — «Німан» — 4:1, «Металургс» — «Металург» — 6:3, «Динамо» — «Шинник» — 6:4.

Лідери: «Юність» — 100 (40 матчів), «Сокіл» — 87 (40), «Гомель» — 86 (41), «Шахтар» — 85 (39), «Керамін» — 68 (41), «Хімволокно», «Німан» — 65 (39).

* * *

НХЛ. «Ванкувер» — «Піттсбург» — 6:2 (Федотенко «П» — 13 хв., 0+1, «0», без кидків).