Ізраїльська армія бойкотуватиме Бар

16.01.2010
Ізраїльська армія бойкотуватиме Бар

Бар Рафаелі.

Раніше топ–модель Бар Рафаелі у себе на батьківщині була загальною улюбленицею. Але віднедавна симпатії деяких ізраїльтян до зіркової співвітчизниці вщухли. Йдеться про представників збройних сил Ізраїлю, які вкрай незадоволені тим, що Бар «відкосила» від обов’язкової служби в армії. Обурені набажанням супермоделі захищати вітчизну, армійці закликають ізраїльтян бойкотувати всі товари, які рекламує Рафаелі. Таку ініціативу днями висловив керівник відділу кадрів ізраїльських збройних сил генерал Аві Замір.

Призовний вік для дівчат в Ізраїлі — 18–30 років. Служать вони рік і дев’ять місяців, на відміну від чоловіків, які йдуть в армію на три роки. Причиною для звільнення від служби можуть стати релігійні переконання, вагітність, проблеми зі здоров’ям або сімейний стан. Останнім варіантом і скористалася Бар, коли їй надійшла повістка. У 2007 році красуня, яка на той час уже зустрічалася з голлівудським актором Леонардо Ді Капріо, взяла фіктивний шлюб із далеким 37–річним родичем. А після того, як від служби її звільнили, швиденько розлучилася.

Втім закиди військових модельку не надто хвилюють. У відповідь на заяви Заміра речник Рафаелі вкотре порекомендував військовому командуванню займатися «важливішими державними справами».

А Бар тим часом вирішила «наколоти» рідну державу ще й фінансово. Аби не сплачувати державі податок зі своїх чималих гонорарів, манекенниця звернулася у посольство Ізраїлю в Сполучених Штатах із проханням надати їй статус нерезидента. Адже вона й справді мешкає переважно в Лос–Анджелесі та Нью–Йорку, а не на батьківщині. З огляду на це прохання Бар, швидше за все, задовольнять. У такому разі 24–річна зірка подіуму платитиме податки тільки з тих доходів, які отримає на території Ізраїлю.