НОВИНИ ПЛЮС

15.01.2010

Бродський знає про Тимошенко і грузинських бойовиків

Кандидат у президенти Михайло Бродський заявляє, що Юлія Тимошенко і президент Грузії Михаїл Саакашвілі «розробляють сценарій зриву президентських виборів в Україні». Зокрема, за словами Бродського, до цього причетний «загін грузинських бойовиків під керівництвом комітету з оборони та безпеки грузинського парламенту Гіві Таргамадзе, особистого друга Михайла Саакашвілі». Кандидат стверджує, ніби в його розпорядженні є ауідозапис розмови Тимошенко із Саакашвілі, на якому президент Грузії запевняє, що скерував до України «найбільш боєздатних людей».

Нагадаємо, днями Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації спостерігачами на президентських виборах в Україні понад двом тисячам безробітних громадян Грузії.

У Вищому адмінсуді головний — Сірош

Вища кваліфікаційна комісія суддів визнала Миколу Сіроша єдиним легітимним виконуючим обов’язки голови Вищого адміністративного суду. Як заявив на прес–конференції Голова Верховного Суду Василь Онопенко, комісія ухвалила рішення про те, щоб не брати до уваги всі звернення, які подавав Олександр Пасенюк як колишній голова Вищого адмінсуду після 22 грудня 2009 року (день закінчення його повноважень). У такий спосіб Вища кваліфікаційна комісія визнала єдиним легітимним виконуючим обов’язки Сіроша, наголосив Онопенко.

Генпрокурор залишив вибори напризволяще?

Генеральний прокурор України Олександр Медведько зараз у відрядженні, після якого піде у відпустку. Про це з посиланням на обізнане джерело повідомляє сайт proUA. За даними цього самого джерела, Генпрокурор повернеться на роботу тільки після остаточного оголошення результатів першого туру виборів Президента.

Балога закликає демократів підтримати Ющенка

Колишній голова секретаріату Президента, голова партії «Єдиний центр» Віктор Балога вважає, що Анатолій Гриценко, Юрій Костенко та Арсеній Яценюк повинні підтримати на виборах кандидатуру Віктора Ющенка. Балога вважає, що в разі перемоги на виборах політика, який «у теорії і на практиці сповідує авторитарний стиль правління», велика частка провини за це лежатиме на кандидатах, котрі позиціонують себе як «переконаних демократів і щирих патріотів». Як повідомляє прес–служба «ЄЦ», на думку Балоги, «для протидії загрозі становлення авторитаризму трійка Гриценко–Костенко–Яценюк повинна б негайно, не чекаючи результатів першого туру голосування, закликати своїх прихильників підтримати чинного Президента як людину з найвищим рівнем довіри у таборі демократів».