Від Мельбурна до Хобарта

15.01.2010

Олена Бондаренко пройшла до півфіналу турніру серії WTA в Хобарті (Австралія) з призовим фондом 220 тис. доларів. Учора вона перемогла китаянку Чжі Женг, сіяну під сьомим номером. У першому сеті наша тенісистка вела перед із рахунком 5:1, але розслабилася й дозволила суперниці наздогнати себе. Однак рахунок матчу — 7:5, 7:5 на користь Бондаренко–старшої. Тепер у півфіналі наша спортсменка, якій організатори виділили четвертий номер посіву, позмагається з фавориткою змагань — іспанкою Аннабель Медіною Гаррігес (1). Нагадаємо, Катерина Бондаренко вилетіла тут на стадії 1/8 фіналу.

А ось у кваліфікації «Аустраліен оупен» наших тенісистів спіткало більше невдач. У чоловіків надію зіграти в основній сітці вже втратили Олександр Долгополов та Сергій Бубка, у жінок — Юлія Вакуленко та Ольга Савчук. На старті відбору Юля виявилась слабшою від американки Бетані Маттек–Сандс (6:2, 3:6, 4:6), а Оля поступилася партнерці по збірній Марії Коритцевій (3:6, 4:6). До успіху Марії додалися перемоги Юліани Федак, яка здолала іспанку Сильвію Солер Еспіносу (5:7, 6:3, 6:2), та Христини Антонійчук. Перемога 19–річної уродженки Коломиї виявилась доволі несподіваною, адже в суперниці їй випала шоста ракетка кваліфікації Аранта Рус із Голландії. Та дебютантка «Великого шолома» здолала нідерландку з рахунком 6:4, 4:6, 6:2.

У фінали кваліфікації вийшли Ілля Марченко та Іван Сергєєв. У другому колі відбору Ілля вчора здолав Джеймса Уорда (В. Британія) — 6:3, 6:4, Іван — Тьєрі Асьоне (Франція) — двічі по 6:4.