НОВИНИ ПЛЮС

14.01.2010

Вибори–2010 — без майдану Незалежності

Окружний адміністративний суд Києва на вимогу міськдержадміністрації заборонив проведення масових акцій на майдані Незалежності в Києві аж до завершення другого туру виборів — від 9 січня до 5 лютого. Про це повідомляє агенція «Українські новини» з посиланням на представника головного управління внутрішньої політики КМДА.

У своєму позові міськадміністрація просила суд обмежити проведення масових акцій на майдані в період виборів Президента; позов КМДА задоволено повністю ще 29 грудня.

Відповідачами за позовом виступали всеукраїнське об’єднання «Свобода», міські організації Партії регіонів і партії «Батьківщина», а також низка громадських організацій, які подавали в мерію заявки на проведення масових акцій на центральній площі. Водночас немає судової заборони на мітинги в інших точках Києва. Зокрема, «Регіонали» збираються проводити масові акції на Європейській, Софійській, Михайлівській площах.

Тігіпко грошей не шкодує

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко витратив на вибори вже 90 млн. грн. Про це він повідомив учора на прес–конференції, присвяченій підсумкам його виборчої кампанії. Раніше бізнесмен Тігіпко заявляв, що сам фінансує свою участь у виборах.

Виборчі суди

За фактом заяви про нібито втрату заступником голови Вищого адмінсуду гербової печатки має бути порушена кримінальна справа, вважає заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук. «Такого посміховиська, що відбувається в суді, не повинно, звичайно ж, бути», — сказала вона. Ставнійчук додала, що ще більше її дивує неналежна якість роботи суддів адміністративних судів при розгляді справ, що стосуються виборчого процесу.

Напередодні заступник голови ВАСУ Сірош опублікував на правах реклами в газеті «Урядовий кур’єр» повідомлення про втрату печатки суду, натомість голова ВАСУ Пасенюк спростував дані про втрату печатки.

* * *

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко добився скасування рішення суду, яке забороняло йому в робочий час агітувати за кандидата в президенти Юлію Тимошенко. Луценко назвав це рішення абсурдним. «Суд з таким же успіхом міг заборонити мені ходити на червоне світло світлофора», — сказав учора Луценко, запевнивши, що в робочий час він не займається політичною агітацією.